-0515-442328-

vrijdag 24 februari 2017

creatieven hebben tal van trucs

Creatieve trucs die we gebruiken om dingen beter te begrijpen of nog eens van een andere kant te zien. Want creativiteit is vaak gewoon wat handige trucjes toepassen om zo weer tot nieuwe en vaak ook mooiere oplossingen te komen. En die trucjes zijn gewoon te leren. Iedereen kan het, het is een kwestie van trainen en doen.

Creativiteit helpt je enorm bij het oplossen van problemen. Hoe creatiever, hoe minder je problemen zijn. Creativiteit in combinatie met verbeeldingskracht is helemaal een fijne combinatie. Met verbeeldingskracht ga je een voorstelling maken van iets dat er (nog) niet is. Toch blijft het moeilijk om je de dingen zo voor te stellen, op de manier zoals ze zich gaan ontwikkelen. Stel je de zelfrijdende auto voor. Zou het niet zo kunnen zijn dat we daardoor in Friesland een enorm groeiende bevolking zullen krijgen? Wanneer je zelf niet meer hoeft te sturen, dan kan je de tijd om van A naar B te gaan, efficiënt inrichten met werkzaamheden of slapen. De zelfrijdende auto's gaan sneller dan nu het openbaarvervoer. Binnen 5 kwartier van hier naar hartje Amsterdam, en dan overdag! Waarom zou je dan er nog voor kiezen om je bed in Amsterdam te hebben? Waarom niet hier met veel meer gezonde lucht, meer ruimte en niet onbelangrijk, alles veel betaalbaarder? 
Wat zou er gebeuren met alle toeristen? Zouden die dan ook veel makkelijker gaan kiezen voor een verblijf hier? Wat zou er gebeuren met alle parkeergarages in de steden? Wat zou je daar van kunnen maken? En van de vele brede asfaltwegen waar we nu heel vaak allerhande chemisch afval in hebben verwerkt? 
Verbeelding en creativiteit brengen je in een andere wereld. Misschien een wereld die wel gaat komen. Er gaat bijna geen week voorbij zonder dat ik naar de nieuwe content op de website kijk van Richard Stomp. Elke keer weer deelt hij een leuke, opmerkelijke foto en vertelt het concept erachter. Wat als je elke week denkt: En hoe kan ik deze wijze van kijken binnen mijn organisatie toepassen?
Zeker weten dat je creativiteit en verbeelding enorm gaat groeien!

Ik ben benieuwd, laat je me weten op welke nieuwe ideeën je bent gekomen? Wees welkom de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten