-0515-442328-

zaterdag 20 oktober 2018

de 100, 10, 1 regel herkennen we ook op onze camping!

Kenmerkend in het gedrag van innovatieve bedrijven is dat ze allemaal blijven aankloppen bij andere bedrijven. Ook al weten ze dat ze bij heel veel deuren moeten aankloppen, eer ze is een keer op gesprek mogen komen!
Het is de regel van 100, 10, 1 regel.

Tijdens het Trenship congres van afgelopen week vertelt Jonas Kjellberg over zijn ervaringen. Je klopt bij 100 bedrijven aan, tien doen er open en bij eentje mag je slechts op gesprek komen. Natuurlijk ga je dan goed nadenken en de gesprekken voorbereiden. Immers, voor elk gesprek heb je bij 100 deuren moeten aankloppen. En ik moet je zeggen, ik herken deze regel wel. Bij 100 mensen een balletje opgegooid. Soms alleen via de mail, soms via de telefoon (en dan niet worden doorverbonden) en soms gewoon omdat ik een persoon in "het wild" ontmoet. Tien mensen (of zo je wilt; organisaties) zijn niet geïnteresseerd en bedanken je beleefd als; "op dit moment zijn we met andere zaken bezig". Bij eentje wordt er een gesprek ingeplant, je mag je verhaal komen delen.....

Snap je, je zou bijna je passie en enthousiasme gaan verliezen, als je niet beter weet. Het is vooral een kwestie van doorzetten. Het voordeel van 10 gesprekken voeren is, dat ondanks mijn voorbereiding op het gesprek, het 10e gesprek nog veel meer diepgang, gelaagdheid heeft gekregen, dan het eerste. Ik heb dus toch ook al mooi kunnen oefenen zeg maar!

Een lange adem hebben, dat is wat je nodig hebt wanneer je juist niet een sector performer bent, maar een spelbreker. Een spelbreker doet de dingen anders. De spelbreker is bereid om onbegrepen, misschien wel lelijke dingen te maken. Dat doen wij ook op onze camping. Maar niet om de rebel uit te hangen, maar omdat we een (afwijkende) visie hebben, een passie en vooral omdat we een geloof hebben dat het anders zou moeten zijn. Omdat we niet langer willen aanmodderen, alleen omdat dit gewoonweg de status quo is.
Heb jij ook een (afwijkende) visie, een passie? Voel je ook sterk de behoefte om de dingen anders te gaan doen? Laat je vooral niet frustreren door de 100, 10, 1 regel. Blijf gewoon doorzetten en volhouden! We zijn benieuwd, misschien wil je bij ons aankloppen? Laat het ons weten, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten