-0515-442328-

maandag 15 oktober 2018

en dan opruimen en evalueren

Ken je dat, je hebt met je hele team hard gewerkt aan een project. Je werkt naar een hoogtepunt toe, en daarna, daarna zak je als een plumpudding in elkaar. Alle energie die je had heb je gegeven aan het project. Daarna moet je weer echt op adem komen. Maar ergens weet je nog dat je moet gaan evalueren....

En dit jaar hebben we heel wat projecten op de camping gehad. Te beginnen met de BlueCamp tenten. Onlangs hebben we dat project geëvalueerd. Wat ging goed, wat kan beter en wat moet beslist een volgende keer beter. Gelukkig hebben we besloten om het nog een keer te doen, anders, met de lessen die we hebben geleerd! Dan de Innovation Games, en ook die hebben we net geëvalueerd. En ook hier hebben we het een en ander weer van kunnen leren. Kunnen leren betekent, dat een aspect niet goed ging. Natuurlijk vind ik het niet leuk om te horen dat iets niet (helemaal) goed ging. Maar het is de enige manier om het project een volgende keer nog beter te kunnen organiseren! Daarna hebben we op onze camping, Convoi de Fete gehad en het Nachtkijkers filmfestival. Deze laatste twee hebben we nog niet geëvalueerd. Gelukkig heb ik direct na het project wel opgeschreven wat echt vooral moet blijven, wat heel goed ging, en wat naar onze smaak nog wat beter kan. En ook van deze laatste twee projecten hoop ik, dat de partners hierin, het ook zien zitten om dit nogmaals met ons te gaan organiseren. We zijn nu nog even druk met alles op de camping winterklaar te maken. We komen van alles tegen wat met deze projecten heeft te maken. Nu maar snel afspraken gaan plannen voor de evaluatie. En hopelijk, hopelijk kunnen we straks weer zeggen dat we door gaan met elkaar.
Evalueren is misschien wel het meest leerzame moment van het hele proces van een project ontwikkelen.

Evalueren is misschien ook wel het deeltje dat het meest onder druk staat om te doen. Gebrek aan tijd, energie en focus is daarvan de oorzaak. Het is zoveel makkelijker om het evalueren gewoon even over te slaan. En dat terwijl je een volgend project er alleen maar sterker van kan maken. Of je nu met elkaar doorgaat, of dat je een nieuw project gaat ontwikkelen! Ik ben benieuwd, misschien heb jij nog een idee voor een nieuw project voor onze camping? Laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten