-0515-442328-

woensdag 17 oktober 2018

Indian summer

Het blijft maar zomeren. Nog niet eerder werden we zo vaak nog gebeld of er nog overnacht kan worden in oktober. "Nee, helaas, we zijn dicht......" En steevast horen we dan wat jammer, want het is nog zo heerlijk weer, we wilde graag nog even bij jullie gaan kamperen.
Tuurlijk, wij zien ook dat het nog steeds heerlijk weer is. Sterker nog, we genieten er enorm van. Want ook wij hebben nog steeds veel buitenwerk te doen, en hoe lekker is het dan, als het ook nog zulk lekker weer is?

Gemiste kans om dan maar niet open te zijn? Omzet derving? Weer een gemiste kans op een fijn verblijf op onze camping, dus potentiele ambassadeurs van onze camping?
Waarom zijn we niet gewoon open, voor deze gasten die zo graag langs hadden willen komen?
Daar hebben we vele redenen voor:
We hebben met de seizoencontracten te maken van onze medewerkers. Die sluiten we in het voorjaar al af, dan heb je nog geen idee van het weer.
We hebben te maken met leveranciers zoals de botenwerf die onze boten aftuigen, uit het water halen enz. Die hebben ons speciaal ingeplant. Net als de installateur die ons waternet winterklaar maakt, zodat de leidingen niet allemaal in de winter gaan bevriezen.
We hebben te maken met hoge kosten om alles operationeel te houden. Denk bv. aan al het warm water voor de douches die op temperatuur gehouden moeten worden, denk aan het dagelijks schoonmaken van de douches en toiletten en denk bv. aan het bemensen van de receptie. Die kosten lopen dan allemaal door, en die kan je alleen maar terug verdienen met een zekere bezetting. Ondanks de indian summer, maar die bezettingsgraad gaan we echt niet halen. Er zijn heel wat gasten (lees reserveringen) nodig om break even te kunnen draaien om dit allemaal operationeel te kunnen houden. Dat lukt in september al niet meer, laat staan in oktober!

Kortom, hoe verleidelijk het ook is om voor de laatste enthousiastelingen de camping wel open te houden met dit prachtige weer, het kan niet, helaas. Wat wel kan is zelf zoveel mogelijk buitenwerk plannen zoals schilderwerk, in het groen en zo. Dat gaat een stuk makkelijker wanneer het droog en warm weer is. En dat is dan ook precies wat we doen. Zelf zoveel mogelijk buitenklussen naar voren halen. Niet over twee weken, maar nu!
Wat doe jij nu anders tijdens de indian summer? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten