-0515-442328-

donderdag 4 oktober 2018

rewild your child

Laatst bezocht ik de Glampingshow in de UK. Tijdens een van de workshops die over trends ging, werd er gesproken over rewild your child. De titel zegt al genoeg. Steeds meer kinderen groeien op in steden. Het gecontroleerde en georganiseerde leven daar staat in de weg om de kinderen te laten ervaren hoe het leven dicht bij de natuur is. Steeds meer ouders voelen dan ook de behoefte om hun kinderen het buitenleven te laten ontdekken. En niets is leuker om dat samen met je kinderen te kunnen gaan doen!

Een camping is dan ook vaak een ideale basis om deze manier van leven te gaan ervaren. Op een camping overnacht je heel dicht bij de natuur. Een goede plek om ze lekker te kunnen laten "klooien". Bomen klimmen (en eruit donderen), pijl en boog maken, een vlot bouwen of wat te denken van jam maken van de rozenbottels of andere vruchten?
Fikkie stoken in het buitenhaardje met marsmello's en je helemaal insmeren met de klei uit het meertje. Het zijn maar wat voorbeelden die kinderen kunnen doen en beleven hier op de camping. Natuurlijk gaat dat lang niet altijd goed. Een kind dat met zijn zakmes uitschiet en een flinke jaap oploopt in zijn vinger. Een kind dat uit een boom valt en zijn arm breekt. Of zich verbrand aan het vuurtje. Het zou allemaal kunnen gebeuren, tuurlijk. Maar ze leren en zo onnoemelijk veel meer van, dat je de risico's echt voor lief zou moeten nemen.
Rewild your child, een mooie en kansrijke trend voor ons. Hoe kunnen we jonge families inspireren om hun kinderen meer avonturen te laten beleven? En dan zonder dat we dit gaan aanbieden met een workshop oid.
Ons lijkt het vooral sterk wanneer het voor kinderen als natuurlijk voelt, spontaan krijgen ze het idee om het een of ander te gaan doen of maken. Het enige dat we hierop moeten aan gaan passen is ons ontwerp. Zodat de kids logisch worden uitgenodigd om te gaan avonturen.
Heb jij misschien een goed idee? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten