-0515-442328-

dinsdag 16 oktober 2018

we gaan de volgende stap maken binnen de circulaire economie

We kregen een bericht onder ogen van het initiatief van de Rabobank: Circulaire Challenge Fryslan. Direct hebben we er alles aan gedaan om een kans te krijgen om hieraan mee te mogen gaan doen. We krijgen ondersteuning bij de ontwikkeling van een circulair business model en/of circulair product of service.

Hierdoor kunnen we de hoog nodige versnelling verkrijgen die nodig is op dit gebied. En dat allemaal binnen een half jaar. Ideaal dus voor ons om hier tijdens onze "winterslaap" maar eens hard aan te gaan werken!
Het programma ziet er goed uit waarbij we vooral kansen zien op het gebied van:
  • het concept van de circulaire economie verder te ontwikkelen binnen onze camping.
  • samenwerken met andere organisaties buiten onze sector en van hen leren welke beste voorbeelden zij hebben en waar ze het meest van hebben geleerd.
  • het ontwikkelen van een concreet actieplan
  • ons netwerk uitbreiden
Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren al heel wat stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid en de circulaire economie op onze camping. Neem b.v. de gordijnen in een chalet, gemaakt van onze eigen afgeschreven zeilen van onze boten (zie foto). Actief hebben we ons laten inspireren door b.v. congressen, evenementen, onderzoeksresultaten (ook die over andere organisaties gingen) en boeken en magazines. Het laaghangende fruit hebben we al geplukt, nu zijn we toe aan een grote, volgende, stap. Fijn dat we daarin nu zo goed begeleid kunnen worden. We hebben er zin in en natuurlijk zul je in de komende blogjes meer over deze circulaire challenge gaan lezen. Mocht je vragen of tips voor ons hebben, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten