-0515-442328-

donderdag 18 april 2019

als je groter droomt, luider spreekt en harder loopt

Het was een erg Amerikaans feestje in de Ziggo met Michelle Obama. Een vooral vrouwenfeestje (ca. 85% was vrouw schat ik). Zelf bezocht ik het event samen met onze dochters. En ook daarin waren we totaal niet uniek. We waren omringt door moeders en dochters!

Er werd dus in een spetterend optreden verzorgt. Met alle toeters en bellen die je je maar kon voorstellen. Het verhaal dat Michelle vertelde was in een interview concept gegoten. Waarbij de interviewster eigenlijk alleen maar een vraag stelde, om een nieuw "hoofdstuk" aan te kaarten. Jammer genoeg vroeg ze zelden door, waardoor het verhaal niet juist die diepgang kreeg waarop ik had gehoopt. Ondanks dat werden er mooie dingen gezegd die me meer dan eens bij mijn hart pakte. Ook Michelle was zich als jong meisje al bewust dat ze zich meer dan wie dan ook extra moest gaan bewijzen. Om haar kleur, en om haar vrouw zijn! Ook zij merkte dat het niet normaal is om en groot te dromen, luider te spreken en harder te lopen wanneer je en gekleurd bent, en vrouw bent!
Het fijne aan haar vind ik wel dat ze zich heel bewust is dat meisjes rolmodellen nodig hebben. Dat meisjes vaders nodig hebben die ze durven laten dromen. Vaders die het vuurtje in je aanwakkeren. We hebben allemaal een vuurtje in ons. En niemand, helemaal niemand heeft het recht jouw vuurtje te laten doven. Niemand is het waard om jouw vuurtje te laten doven. Blijf dus vol passie, vol vuur, werken aan de droom die gedurende je leven alleen maar groter en sterker zal worden.
En aan alle moeders; blijf positief en optimistisch over de toekomst. Blijf onze dochters zien waartoe we wel in staat zijn. Moedig ze aan om te blijven knokken. En dat betekent helemaal niet dat je het je dochters makkelijk moet maken. Want ook Michelle vroeg de medewerkers in het Witte Huis om vooral niet de kamers van haar dochters op te ruimen en de bedden op te gaan maken. Dat moeten haar dochters eerst maar eens zelf goed leren! Daar worden ze sterker van! Maar blijf werken aan je vlammetje, aan je innerlijke stem! Ga worden wie je het beste kan zijn! Dat geldt niet alleen voor je als persoon, maar ook voor de organisatie waaraan je werkt. In mijn geval dus onze camping!
Hier een compilatie van de avond van Michelle.

Want wanneer je groter droomt, luider spreekt en harder loopt, dan kan je alles bereiken wat je wilt! En dat moedigt mij en mijn dochters zeker aan om dit te blijven doen. En jij, hoe zit het met jou? Wat is jouw droom? Laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten