-0515-442328-

dinsdag 16 april 2019

wat de wereld nu juist nodig heeft is


De wereld om ons is is haast niet meer te begrijpen. Ontwikkelingen gaan zo snel, dat ze vaak niet bij te houden zijn. Onze gasten kunnen op veel meer div. wijze hun boekingen plaatsen. Via de telefoon, mail , twitter, Linkedin, Facebook, Booking.com, en noem maar op. Elke dat worden er wel weer nieuwe technologieen ontwikkeld, waardoor onze gasten op nog weer een andere wijze kunnen gaan reserveren.

Op onze camping boeken de gasten steeds later, waardoor onze onzekerheden telkens maar weer groter worden en groter worden en we steeds meer en meer processen adhoc moeten uitvoeren. Dat vraagt niet alleen wat van mij, maar geeft ook een hoop onrust en onzekerheid bij onze medewerkers.
Daarnaast geven de technologieen de mogelijkheid om je merk in mum van tijd te kunnen maken of breken. Je maatschappelijke afwegingen worden bijna dagelijks op de proef gesteld. En al die constante veranderingen binnen je organisatie doet ook wat met je medewerkers. Niet voor niets zijn er zoveel mensen met een burn-out!
Om een duurzaam antwoord te kunnen geven op deze uitdagingen hebben we een heel aantal vaardigheden nodig waarin we ons meer en meer in moeten zien te bekwamen.
  • onzekerheden omarmen (open staan voor nieuwe inzichten, nieuwe perspectieven zoeken en de juiste vragen stellen, weerstand niet smoren maar stimuleren. Loslaten en vertrouwen op experts, maar ook knopen durven doorhakken)
  • mensen meenemen (oog voor de mens, voor de belangen en behoeften van de medewerkers en klanten, het kunnen doorgronden van de emoties van jezelf en anderen. kernwoorden: empathie, intuitie en goed kunnen communiceren.
  • de juiste maatschappelijke afwegingen maken, goed afgesteld moreel kompas, integriteit en een rechte rug, gerechtigheid op de lange termijn en zelfreflectie. 

Wat de wereld nu nodig heeft is leiderschap die mens en maatschappij gericht is. Niet directief maar luisterend, goed in partijen verbinden, in draagvlak creƫren en niet bang zich kwetsbaar op te stellen.
Juist het tonen van kwetsbaarheid is dan het ultieme sterke. Het maakt dat je menselijk bent. Met al die technologische innovaties is kwetsbaarheid tonen (menselijkheid) misschien wel het aller belangrijkste. Morgen mag ik naar de presentatie van Michelle Obama. Zij is voor mij een lichtend voorbeeld, een grote inspiratiebron. Zij is wat mij betr. het toonbeeld van wat de wereld nu nodig heeft. Ik ben heel benieuwd, ga jij morgen misschien ook naar haar toe? Wie weet zie ik je daar wel, tot dan! De polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten