-0515-442328-

dinsdag 24 maart 2015

visie of hallucinatie?

Wat is het verschil tussen een visie en een hallucinatie? Dat is het verschil tussen het aantal mensen dat met je mee wilt gaan, die er vertrouwen in hebben. En je hebt mensen nodig die je visie ondersteunen, veel mensen!

In ons geval, wij verhuren grassprieten met onze camping, hebben we heel veel mensen nodig. Te beginnen natuurlijk met onze gasten. Daar hebben we er veel van nodig, en elk jaar weer opnieuw hebben we gasten nodig die ons al kennen en die graag nog eens terug komen, en gasten die ons voor het eerst willen gaan bezoeken.
Maar naast die gasten zijn onze medewerkers natuurlijk van heel groot belang. Zij moeten onze visie kunnen ondersteunen, ze moeten ook vertrouwen hebben in onze camping. Zij bepalen voor een groot deel ons gezicht! Maar wat te denken van onze stakeholders, ook zij zijn belangrijk om ook onze visie te kunnen verwezenlijken. Wat als zij geen vertrouwen meer in ons hebben? Wat zou een financiele instelling vinden van een ondernemer met een hallucinerend toekomstbeeld? Ik denk dat het niet heel erg lang duurt of die valt onder bijzonder beheer oid.
Ik weet hoe fijn het is wanneer leveranciers echt met je mee gaan denken. Wanneer ze weten waarvoor je staat en wat je wilt bereiken, zetten ook zij hun ogen en oren in om jou te laten bereiken wat je wilt bereiken. Zo hebben we al meer dan eens een leverancier hebben gehad die ons vertelde over nieuwe producten die hij ergens had gezien. Hij had ze zelf niet eens in "de handel" maar tipte ons dat dat vast wat voor ons zou kunnen zijn. En dat is precies wat je wenst wanneer je een visie hebt, dat die wordt omarmt door heel veel mensen. Is dat niet het geval, of erger ben je de enige die een bepaalde visie aanhangt, dan zou je je af moeten vragen of het niet een hallucinatie is.
Ik ben benieuwd naar jou visie en of je die ook in de loop der jaren aanpast aan de veranderende omstandigheden. Een goede visie geeft richting en energie!
Laat je het mij weten, wees welkom! De Polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten