-0515-442328-

dinsdag 1 december 2015

het nieuwe groen

De jaarlijkse Dutch Design Week van Eindhoven in oktober, is de graadmeter voor nieuw ontwerp en concept. Wat ons opviel was dat de trend naar vergroening sterk door is gaan zetten.

We kunnen niet zonder groen, zeker niet op een camping waarbij je vakantie viert in de natuur, in het groen. De hang naar de natuur zet zich voort en lijkt steeds vaker een grote inspiratiebron voor maatschappelijke problemen. Hoe lossen we de file op? Door te kijken naar mieren en hun bewegingen. Hoe lossen we vuil wordende kozijnen na een fikse regenbui op? Door te kijken hoe bladeren van planten zich "schoon" houden! Ook zien we steeds meer en meer binnenruimtes die vol worden "geplopt" door plantenbakken. De bakken hoeven lang niet meer de plant omhoog te laten groeien. Steeds meer potten en bakken zijn, net als de plantenbak die wij op de receptie boven de tafel hebben hangen, bedoeld om de plant te laten hangen.
De fusie tussen kantoren en jungle zet zich voort en is even stijlvol als natuurlijk. Ook wij gaan komende kampeerseizoen nog meer doen met plantenbakken. Wij zullen mooie plantenbakken buiten bij onze verhuurchalets gaan plaatsen. Binnen en buiten, ze zullen steeds meer en meer in elkaar over gaan lopen. Kijk maar eens naar de trends in behang, in toepassingen van meubels en potten en pannen. Overal krijgt het groen een steeds duidelijkere plaats.
Ik ben benieuwd waar jij je organisatie verder laat vergroenen? Laat je het ons weten, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten