-0515-442328-

donderdag 30 juni 2016

kijk waar andere goed in zijn, en waarom!

We kijken ook veel naar andere bedrijven, vooral die uit andere sectoren. Je moet blijven zien wat er zoal te koop is in de wereld en hoe dat wordt vermarkt. Neem bv. het worstenbroodje uit Noord Brabant. Een relatief klein product, dat zomaar op de lijst van Unesco is komen te staan. Daar zouden we hier in Friesland ook zo ons voordeel mee kunnen gaan doen.

Of waarom wint een bedrijf als FrieslandCampina de Koning Willem I prijs? Hoe knap heeft Coolblue zich gepositioneerd en hoe hebben ze dat gedaan in die relatief korte tijd? Het is telkens weer heel leerzaam om die verhalen te horen of te lezen. Ze maken me duidelijk hoe deze mensen de top hebben weten te bereiken. Iets dat wij binnen ons vakgebied ook willen. Wij hebben de ambitie om voor onze kamperende doelgroep de camping in Nederland te worden met de hoogste klanten waardering van hen. We willen de hoogste NPS score halen. Maar omdat we niet eens zeker zijn of onze collega's uberhaupt wel werken met een NPS score, is dat dan natuurlijk lastig meten. Wel zouden we kunnen kijken dan naar bv Tripadvisor. DE review site voor het paarse segment. En dat doen we dan ook wel af en toe.
De top willen halen, kijken waar de winnaar naar gekeken heeft, misschien zelfs wel HOE die gekeken heeft. Wat heeft die gedaan, en wat heeft die vooral NIET gedaan? Hoe heeft hij zijn teamspelers gekozen en gecoacht? Hoe heeft hij zijn afnemers betrokken? En vooral kijk ik goed naar waar die winnaar nu zo goed in is, en waarom? Allemaal heel leerzaam en inspirerend, want niet zelden is het dan zo, dat ik dan ofwel wordt bevestigd ofwel dat ik onze strategie net even wat ga aanpassen. Omdat we wel voor goud gaan, uiteindelijk blijven wij, toch ook competitief. Mijn vader zei altijd al: "Als je wat doet, doe het dan maar goed!"
Hoe zorg jij ervoor dat je de top gaat halen? Heb je nog tips voor ons? We zijn heel benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten