-0515-442328-

vrijdag 1 juli 2016

Moed is om weten te gaan met angst

Natuurlijk was het spannend. Voor het eerst een foodevent organiseren. We hadden geen idee hoeveel mensen er op af zouden komen, laat staan of we voldoende omzet zouden kunnen maken om uit de kosten te kunnen komen. We noemen dat spannend, maar eigenlijk is het best eng!

We hadden echt van alles uit de kast getrokken. Dat moest ook wel want we hadden slechts zes weken de tijd om dit event uit de grond te stampen. Er waren met heel veel moeite gelukkig wel wat foodtrucks, twee namelijk. De FabLab bus was er zodat kinderen met bv. een 3-D printer hun eigen bestekje konden uitprinten. Er waren 3 mooie, bekende sprekers, er waren twee pop-up restaurants. Een blind restaurant en een anti hospitality restaurant. Er waren wat bandjes voor de gezellige muziek. We hadden heel veel vlaggen gemaakt en we hadden van en naar de camping een bootje varen, en een platte kar om de mensen heen en weer te kunnen brengen. Er was een mooi filmpje gemaakt als uitnodiging, een flyer die huis aan huis werd rond gebracht en op Facebook was een advertentie aangemaakt. Kortom, voor onze realtief kleine camping was er behoorlijk in het diepe gesprongen. Gelukkig hadden we een paar sponsoren die ons financieel ondersteunde zoals de Rabobank die het deel van de sprekers op zich nam. Maar toch, je begrijpt dat we zomaar honderden euro's hebben uitgegeven. We wisten vooraf dat dit soort event vallen of staan bij het weer. Vooral een eerste keer, dan ben je zeg maar nog niet het Oeral waarbij het weer nauwelijks van invloed is op het aantal bezoekers. En gelukkig hadden we het droog weten te houden tot die bui van 16.30h.
Natuurlijk vonden we het spannend, natuurlijk voel je dan toch angst. Maar de angst mag je niet gaan verlammen en domineren. Blijven geloven in waar je naartoe wilt gaan. Blijven doorzetten en de boel blijven enthousiasmeren. Omdat je weet dat het nooit vanzelf zal gaan en dat je je buiten je comfortzone moet begeven. Want een ding is zeker, hij die in deze tijd geen moedige beslissingen durft te nemen, die is er over tien jaar niet meer! De kamperende gast van vandaag die wil vooral worden verrast met mooie avonturen en nieuwe, opmerkelijke producten en diensten. Wij hebben een mooi eerste foodevent Heegtasty gehad, en volgend jaar dan gaan we het weer organiseren. et een veel langere aanlooptijd, met nog meer budget en met de eerste kinderziektes eruit. Want natuurlijk zijn er puntjes die een volgende keer beter kunnen. Frans-Jan heeft allemaal filmbeelden "geschoten", nu nog maar even wachten tot we die film gemonteerd is. Kunnen we zelf nog even nagenieten.
Wanneer heb jij voor het laatst echt een moedig besluit genomen? We zijn benieuwd, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten