-0515-442328-

vrijdag 15 juli 2016

Daar gaan de poly-valken, wees voorbereid

Daar gaan de poly-valken. We hebben lang moeten wachten op het heerlijke zomerweer. Maar vanaf het moment dat de weermannen de zomerse waarde van 25 graden weer melden is het bingo! De ene reservering na de andere. Daar waar de afgelopen weken steeds nog wat poly-valken geduldig aan de steigers lagen te wachten, werden wij al wat ongeduldig.

En niet alleen wij, maar ook onze collega's. Gister kwam ik bij de Macro toevallig al een collega tegen, natuurlijk hebben we gezellig staan babbelen. Maar hij maakte zich wel zorgen over de komende zomer. Zou het mooie zomerweer nog wel komen? Ook een bootverhuurder bij ons uit het dorp sprak ik gister via de telefoon. Ook zij begon wat nerveus te worden. Nu heel veel mensen zo laat gaan reserveren, neemt de invloed van het weer enorm toe. Maar nu de weermannen de zomerse waarde van 25 graden hebben gemeld, rinkelt de telefoon als nooit ervoor.
Het weer is een van die externe factoren die effect hebben op de beslissing van onze potentiele gasten waar ze hun vakantie zullen gaan doorbrengen. maar er zijn er heel wat meer! Gelukkig kunnen wij het nog niet merken, maar we kunnen erop gaan wachten dat het aantal gasten vanuit de UK volgend jaar een stuk minder zal zijn. Of wat te denken van nog meer mensen die in eigen land op vakantie gaan vanwege alle onrust die al die aanslagen brengen. Externe factoren hebben we niet in de hand. We kunnen er geen invloed op uitoefenen, dus heeft het ook geen zin om je er zorgen over te maken. Kijk liever wat je wel kan doen. Dus is er mooi weer in aantocht, wees juist dan actief met aanwezigheid op je online kanalen. Zorg dat je berichten klaar hebt liggen voor het geval dat. Want een ding weet je zeker, je hebt dan vrijwel geen tijd meer om tussen al die boekingen en informatie aanvragen, ook nog je hoofd vrij te maken om "leuke" content te creeren. Wees voorbereid en benut de positieve externe omstandigheden.
Hoe doe jij dat? ben jij wel goed voorbereid op het zomerse weer? We zijn benieuwd, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten