-0515-442328-

dinsdag 12 juli 2016

Dat zit wel goed!

We wisten het al wel, dat we allemaal gemiddeld veel te weinig bewegen. Maar gister was ik toch wel even in shock, in Nederland zitten we het meest van heel Europa! En dan met name onze kinderen! Niemand weet nog exact welke consequenties dat heeft. Maar goed ziet het er natuurlijk niet uit.

Vanmorgen mocht ik een paar uur praten met Herre Zonderland (ja broertje van, maar vooral is hij energie coach). Hij als oud topsporter weet als geen ander hoe je je zelf in Olympische vorm krijgt. In de topsport ben je immers niet anders bezig dan ervoor te zorgen dat je heel erg goed in vorm bent. Dat doe je door heel hard te werken/trainen om daarna ook weer heel veel te gaan rusten. Door je fysiek in te spannen, maak je heel veel goede hormonen aan, krijg je weer een betere doorbloeding in je donder, dus ook in je brein. Dagelijks regelmatig bewegen heeft heel veel voordelen, dat weten we allemaal. En toch is het heel erg moeilijk om ons zelf maar uit die stoel te krijgen. Steeds meer mensen hebben een zittende baan gekregen. Door alle technologische hulpmiddelen is ook ons huishouden heel veel meer zittend geworden. Onze verplaatsingen van A naar B is veelal zittend geworden. En onze sociale contacten verlopen ook steeds meer en vaker zittend.
Wij willen onze kamperende gasten energie geven, zodat ze na hun vakantie weer vol energie aan hun gebruikelijke dagelijkse leven verder kunnen. En nog liever, we willen ze graag inspireren hoe ze ook in hun dagelijkse leven, over meer energie kunnen beschikken. Herre vertelde de 7 magische wijze om tot meer energie te kunnen komen. Een van die zaken is meer bewegen. Meer bewegen om daarna heerlijk even te gaan zitten. Want zo is het met alles, als het maar in balans is, Dan zit het wel goed!
Hoe zorg jij dat je in balans blijft? Wees welkom de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten