-0515-442328-

maandag 4 juli 2016

foto met een verhaaltje erin

We gingen beelden schieten. Niet zomaar beelden maar totaal in scene gezette beelden. Beelden waarin je een heel verhaal leest! Heel zorgvuldig waren al in de weken voorafgaande aan de betreffende dag, de locaties, de assesoires en de figuranten tot in detail uitgezocht. En toen was het dan eindelijk zover.....

We waren die dag al lekker vroeg begonnen. We lagen exact op schema, per beeld waren we gemiddeld een uur bezig, met vier personen wel geteld! Een stylist, een concept ontwikkelaar, een fotograaf en ik zei de gek! De kinderen kwamen precies op tijd het veldje opgerend. Vers uit school, dus heerlijk opgetogen dat ze weer "vrij" waren. Snel omkleden en een ijsje uit de strandbar. Het duurde niet lang of de een na de ander plonsde in het warme water van de dutchtub. Op de achtergrond de zeilboten nog vaagjes te zien. Maar we leken het juiste beeld maar niet te kunnen schieten. De kinderen hadden net niet de juiste expressie op hun koppie. Ik bedacht een list.......in de gieter deed ik IJSKOUD water. Dat mocht het donkere jongetje dan over het hoofd van mijn kleinzoon gieten. Dan konden we in ieder geval nooit gedonder krijgen met de ouders. De list werd gedeeld met de fotograaf en de andere dames. Iedereen stond klaar, want een tweede kans krijg je bij dit soort dingen natuurlijk niet meer. En is het niet een tof plaatsje geworden? Onze kleinzoon zijn koppie is een en al expressie,de andere jongen hield wel van een relletje en het water spatte heerlijk in het rond! Een tweede kans hadden we ook niet nodig. Iedereen die dit plaatje ziet, heeft er een verhaaltje bij dat zich afspeelt in ieders hoofd.
De mooie gieter, de dutchtub, de boten op de achtergrond. Het donkere jongetje naast de kaaskop. Het zwembroekje van nu, alles klopt en alles is van deze tijd. In dit beeld zit veel waterplezier dat je hier kan beleven. Deze avonturen wil je toch van de zomer gaan beleven? We zochten foto's met een verhaaltje erin, een verhaal dat je zelf ook zou willen meemaken. Een foto waardoor je gaat verlangen. Het klinkt nog steeds een beetje vreemd in mijn oren om voor maar een paar foto's met zoveel mensen klei hard aan te werken. Ze lijken allemaal zo spontaan, en dat is heel goed. In werkelijkheid is er keihard aan gewerkt om ze zo spontaan te laten lijken. Een foto met een verhaal erin, het is echt een vak apart!
Wat vind jij van deze foto? Krijg jij al zin in dit zomerse kampeer avontuur, krijg je al zin om bij ons te komen kamperen?Ik ben benieuwd naar je reactie, wees welkom  de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten