-0515-442328-

maandag 31 oktober 2016

verlangzaam, vertraag en onthaast!

Onze gasten, ze hebben een druk en dynamisch bestaan. Ze leven veelal in de Randstad en hebben vaak een verantwoordelijke baan, veelal in de creatieve sector. Vakantie en een weekendje weg is dan bedoeld om hun accu weer even goed op te laden. Ze zoeken een plaats waar ze kunnen verlangzamen, vertragen en kunnen onthaasten.

Dus moet ik er alles aan doen, om hen die tijd te kunnen bieden. Dan moet ik ervoor zorgen dat deze plek, deze camping, alles in zich heeft om onze kamperende gasten, goed te kunnen verlangzamen, vertragen en te kunnen onthaasten. Een plek die daarvoor de gast uitnodigt, zonder dat het onthaasten bijna als een verplicht nummer gaat voelen. Onze gasten zullen zich vooral vrij moeten voelen. Maar dat alles gaat niet zomaar als vanzelf. Het lijkt of het toeval is dat onze gasten meer dan gemiddeld genieten van de zonsopgang en zonsondergang. Het gave is dat in beide gevallen, je kunt turen over het water, naar de zon! Hier en daar staat er af en toe een bankje of een zitje, maar heel veel gasten willen juist zelf "hun"plekje kiezen en gaan bv. zitten op een van de steigers, lekker met hun blote voeten in het water.
Het ontbijt wordt nu hier in alle rust genoten. Eerst even bij het strandbarretje de bestelde, verse broodjes afhalen. Maar niet zonder lekker een mooie espresso te kunnen opslurpen en een verse Volkskrant te kunnen lezen. Je partner lag toch nog lekker op een oor!
Een fluitketeltje op het gasje zetten om zo het gekookte water voor de thee te scoren, daarna nog lekker twee eitjes koken en die lekkere jam, die je gister hebt gekocht bij dat adresje verderop. Huisgemaakte vlierbessen jam, heerlijk op dat verse broodje!
De vogeltjes fluiten en in de verte hoor je de typische weidevogels tjilpen. Zachtjes klost het water tegen de oever aan en de blaadjes van de populieren ruizen in het zachte briesje. Je ruikt het vers gemaaide gras en een rits die open gaat. Je lief komt uit de tent en kijkt je heerlijk uitgerust aan, de haren nog wilt op het hoofd.
Om dit te kunnen aanbieden, werken we hard met ons hele team. Grasmaaien doen we niet om 7.30h. Onze gasten willen wel een mooi, kort geschoren gazon, maar liever niet al te vroeg de herrie van de maaier! Om zoveel mogelijk lieflijk fluitende vogels te hebben, moeten we zorgen voor een wat boomrijke omgeving. Immers zijn het de bosvogels die bekend staan om hun prachtige fluitconcerten!
We hebben heel veel verschillende type bomen. Varierend in bladvorm, kleur en grote. Het is juist de populier die die typische ruisjes blaadjes heeft. Dus ook die staat tussen de honderden bomen! Net als de verschillende fruitbomen, die zo mooi de seizoenen duiden door hun bloesem, en dan weer de prachtige vruchten. We hebben bij de chalets een vlinderhofje, waar extra planten en struiken staan die vlinders aantrekken. We hebben bloemen, die extra lekker ruiken zoals de strook lavendelplanten. Maar denk ook aan onze medewerkers zoals onze Moniek, die een vriendelijke glimlach geeft bij het voorbij lopen van onze gasten. En altijd de tijd zal nemen om de vragen van onze gasten, te beantwoorden! Verlangzamen, vertragen en onthaasten, dat lukt niet zomaar. Het staat regelmatig op onze agenda hoe we dat nog beter aan onze gasten kunnen aanbieden. We hebben een nieuwsgierige haast naar!
In onze komende blogjes zullen we het hebben welke ideeen we hiervoor weer hebben opgedaan tijdens de Dutch Design Week. Ga je die dan ook weer lezen? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten