-0515-442328-

zondag 25 december 2016

heb een brede scope

Zie je wel alles? En zie je het wel goed? Dat is de vraag, want alles om ons heen verandert, altijd. En tegenwoordig ook nog in een heel hoog tempo! Om op tijd mee te kunnen veranderen, zal je op tijd je hebben moeten aanpassen. Of zijn dit soort praatjes, een hoop paniek zaaierij?

Waarom zou je eigenlijk innoveren als het allemaal goed gaat? Of als je toch bijna met pensioen gaat? Ik loop door onze winkelstraat in Heeg en bedenk dat er dit jaar weer een paar winkelpanden extra te koop staan. Een triest gegeven. Ze hebben zich niet staande kunnen houden. De meeste zijn (vervroegt) met pensioen gegaan en zijn niet in staat geweest om het pand incl. de winkel, te kunnen verkopen. Natuurlijk hadden ze gedacht dat bij verkoop hun pensioen, hun spaarpotje voor de oude dag, zou zijn. Maar het is niet zo. Geen mens heeft hun bedrijf over willen nemen, zelfs hun winkelpand niet! Dit gegeven zien we in heel veel plaatsen in Nederland. Het einde van de fysieke winkels. Dat het wel kan bewijzen nieuwe winkels zoals Guts & Gusto. Met een sterk concept veroveren deze jonge meiden langzaam maar zeker marktaandeel binnen de retail!
Je hoeft alleen nog maar te kijken naar de lijst van fortune 500 uit 1955. Wist je dat inmiddels 88% van deze toppers uit '55 inmiddels al helemaal niet meer bestaan? En dan heb je het echt over gewezen toppers! Voorbij, over en uit. Deze 88% is DOOD!
Kijk naar de wereld zonder oogkleppen. Praat met mensen om je heen en vraag wat zij zien! Wat zie je en waar gaat dit over? Blijf kijken en praten, en blijf je aanpassen. Want wanneer je je niet aanpast, geen mooie partij. En weet, ook al ga je binnenkort stoppen met je business, wil je de boel verkopen, ook dan zal je ervoor moeten zorgen dat je een interessante partij bent. Of met een hele lage prijs, of met een levendig bedrijf. De keuze is aan jou!
Voor ons is onze winterslaap altijd een hele goede periode om bewust om ons heen te gaan kijken. Om de tijd te nemen om te zien wat er valt te zien. Samen met onze vrienden en familie de dingen te duiden. De wereld in te trekken opzoek naar nieuwe inspiratie. Want we hoeven zeker niet zelf alles uit te vinden. Er zijn al heel veel mensen, die hetzelfde hebben gezien en daarop inmiddels hun antwoord op hebben gevonden. Wij kijken vooral veel buiten onze eigen branche. Welk antwoord hebben zij gevonden en hoe kan ik dit vertalen naar onze camping. Want ook wij willen zo aantrekkelijk mogelijk blijven voor onze kamperende gasten!
Wanneer heb jij voor het laatst nog iets gezien waarvan je dacht: "he, verhip.....".
We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten