-0515-442328-

zaterdag 31 december 2016

home away from home

Wij hebben een wat a typische camping in veel opzichten. Een daarvan is dat we relatief erg weinig seizoen plaatsen hebben. Waar in de regel een camping zo'n 80% zijn plaatsen laat invullen met seizoenplaatsen en 20% toeristisch, is bij ons de verhouding net andersom. Bij ons ongeveer 20% seizoen plaatsen. Dat is een wel overwogen keuze.

Wanneer we zelf gingen kamperen vonden we het altijd verschrikkelijk om in zo'n dorp van vaste bewoners te belanden. Dan ben je direct een vreemde eend die aangestaard wordt door alle andere gasten. Tenminste, dat gevoel kregen we dan altijd. Niet een prettig gevoel om je nu snel thuis te voelen zal ik maar zeggen. We willen dat iedere gast die op onze camping komt kamperen, zich thuis voelt. Dat is ons streven, daar doen we het voor. Dat is niet zomaar gedaan en de eerlijkheid gebied me te vertellen dat we er helaas soms niet in slagen. Een enkele keer lukt het niet. Dat vinden we jammer, voor de gast in de eerste plaats, want die heeft besloten zijn spaarzame tijd bij ons door te brengen. De tijd waar hij het hele jaar hard voor heeft gewerkt! Maar voor de andere gasten is het ook niet prettig. Iedereen doet het beter in een omgeving waar iedereen kan genieten. Je zult maar naast een gast staan die je de hele dag wat geirriteerd ziet rondlopen...........
Er is ons dus veel aangelegen om vooraf duidelijk aan te geven wat voor camping we zijn. Dat voorkomt teleurstellingen en zorgt voor een extra aanzuigende werking voor hen die ons type concept wel zoeken. Voor onze seizoengasten hebben we altijd nog eerst een extra check. We zullen een seizoenplaats alleen maar verkopen, wanneer we er echt zeker van zijn, dat we allebei gelukkig van elkaar kunnen worden. We willen onze potentiele seizoengast altijd eerst in het echt ontmoeten. Even kijken wat voor type mens het is. Daar heb je geen hogere wiskunde voor nodig.
Want ook de seizoengast die wil hier komen, omdat hij dan (meestal) de weekenden zo kan gebruiken om met een klein weekend tasje naar Friesland te gaan. De drukke werkweek even achter zich laten. Heerlijk thuis komen op zijn eigen plekje! Zijn plekje waar hij de gelukkigste momenten van de week beleefd. Waar hij heerlijk zichzelf kan zijn, waar hij zielsverwanten ontmoet.
Home away from home, dat heb je niet zomaar voor elkaar. Dat is waar we op sturen, met onze producten, onze inrichting, onze medewerkers en onze overige gasten.
Voel jij je ook thuis bij ons, we zijn benieuwd! Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten