-0515-442328-

woensdag 22 maart 2017

de snipperdag, omdat we er allemaal energiek van worden!


We hebben een snipper-dag op onze camping. Alle takken van de gerooide bomen zijn we met een grote hakselaar aan het versnipperen. Een dag heerlijk buiten aan de slag. Het is hard werk maar het resultaat laat zich snel zien! De bergen takken, ik schat zo'n 50 kub, laat zich snel met vereende handen, slinken. De houtsnippers zullen we uitstrooien tussen de boomsingels en zullen langzaam verteren tot extra voeding voor de bomen.

Het geeft het team energie, de zuurstof, de eerste voorjaarszon en misschien vooral nog het effect van je eigen handelen. Een probleem zo groot als een berg, met vereende krachten zien slinken. Hoe anders is dat vaak met andere organisatorische issues. We kunnen onze koers iets verleggen, maar de effecten daarvan laten soms maanden op zich wachten. Of wat te denken van een product innovatie! Neem nu het ontwerpen van een nieuw onderkomen. Al maanden zijn we bezig met een groep studenten bouwkunde. En na al die maanden zijn we drie schetsen verder!
Zo'n snipperdag is als een quick win in je organisatie. Die heb je af en toe keihard nodig om de boel energiek te kunnen houden. Misschien dat jij geen bergen takken kunt versnipperen, maar je hebt zeker wel iets anders waarmee je met je hele team, snel resultaat mee kan boeken. Heb je geen idee, stuur je hele team dan nu met (hun) camera de straat op. Laat ze hun lievelings klant of gast verrassen met een door hun zelf bedacht kadootje. Gewoon omdat het kan. En laat ze daar een foto van maken. Zeker weten dat ze de volgende dag met trots hun foto willen delen, incl. het bijbehorende verhaal! Moet je eens kijken welk effect dat heeft op je klant/gast en op je medewerker. Dan is je snipperdag, je verwendag geworden. Daar wordt iedereen energiek van! We zijn benieuwd naar jou verhaal over de snipperdag. Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten