-0515-442328-

donderdag 30 maart 2017

ga verdwalen, dan weet je zeker dat je wordt verrast

Na jaren kon ik eindelijk weer eens naar hem toe. "Onze" Tommy Wieringa, want zo voelt dat. Hij was immers ooit een week op onze camping, schrijven aan zijn Caesarion. Het schrijven ging hier goed, zo weinig afleiding....
Tommy kwam gister naar de Las en trof een warm en overvolle boekhandel aan.

Zijn zware, wat brommende stem, vertelde met een soort van vertraging, het ene droge verhaal, na het andere. Vragen vanuit de zaal leken hem alleen maar nog sterker te maken. Je zag dat hij zelf ook plezier aan deze bijeenkomst beleefde. Hij verhaalde over bv. verdwalen. Hoe heerlijk het is om weer eens lekker te kunnen verdwalen, op onverwachte plekken te komen. Plekken die je niet had gepland. Verdwalen lukt met alle hulp van de huidige technologie vrijwel niet meer. Altijd weet je zakcomputer (telefoon) je wel te vertellen waar je bent. En toch, toch hebben we het zo hard nodig, verdwalen. Serendipiteit, wie treft dat nu nog? Alles is even goed bekadert en gemonitord. Alle breinen worden permanent overspoeld door (te) veel prikkels. Hoe kunnen we dan nog verrassingen vinden? Vanmorgen was ik in gesprek met Marcel Kampman, een van de grote designers die hier ook alweer een heel aantal jaren geleden was met ook al een creatief project. Serendipiteit, we willen het zo graag, maar het lukt haast niet. Daarom doen al de festivals het zo goed, je kunt dan even voor een paar dagen even helemaal weg zijn. In een andere wereld, met misschien wel een heel andere identiteit. Gewoon voor even, om te vluchten uit die vreselijk veel eisende en beheerste, gecontroleerde wereld. Daarom is echt avontuurlijk kamperen ook zo kansrijk. Kruip in een gek tentje, oldtimer busje of sleurhutje, en je wordt een ander mens.
Gewoon voor even, om die werkelijkheid van elke dag even te ontvluchten. Om even te dwalen in een andere wereld, misschien zelfs met een andere identiteit. Gewoon omdat het vreselijk is om elke dag maar weer te worden geconfronteerd met Trumperiaanse of Wilderiaanse issues. Omdat het vreselijk is om elke dag maar weer te horen over de miljoenen mensen die in erbarmelijke omstandigheden verkeren. Omdat je jezelf weer vol energie wil pompen, door even te ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid. Laat ik vanavond na mijn vergadering eens een totaal onbekende weg inslaan. Ik ben benieuwd wat ik dan ga beleven! Bedankt voor jullie tips Tommy en Marcel, het was in ieder geval weer een groot genoegen om jullie weer even te hebben gesproken!
Trouwens, Douwe Draaisma komt woensdag 24 mei naar de Las, ik zou snel een ticket reserveren als ik je was! Kan je direct daarna bij ons komen kamperen! Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten