-0515-442328-

zaterdag 18 maart 2017

een onweestaanbare ingang, met dank aan de inspiratietour!

Ik ben een groot fan van de inspiratietours die Laura altijd ontwikkeld. In een sneltreinvaart bezoek je het ene vernieuwende concept na het andere. Met een presentatie van de mensen die bij de geboorte en ontwikkeling van het concept betrokken zijn, met gelukkig altijd genoeg tijd om verdiepende vragen te kunnen stellen. Dit keer ging Laura naar Maastricht.

Op het programma stond ook een bezoek aan Kruizenheren Hotel met een presentatie van Camiel Oostwegel himself! Het Kruizenheren hotel is een onderdeel van Chateau Hotels & Restaurants. Zij restaureren oude, vervallen monumenten en toveren die om tot zeer smaakvolle Hotels en Restaurants. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe je als onderneming kan kijken hoe je echt van betekenis kan zijn. Niet alleen maar omdat je zoveel medewerkers in dienst kan nemen, nee, hoe kan je ervoor zorgen dat deze oude monumenten optimaal bewaard kunnen blijven voor toekomstige generaties, in combinatie met een goed economisch verdienmodel? En dat is nog niet het enige. In het Kruizenherenhotel hebben ze ook nog twee kernkwaliteiten toegevoegd. Ze hebben de historie gecombineerd met design. Een combinatie die van nature al erg spannend is, maar daardoor ook extra kansrijk! Het historische gebouw, midden in het centrum van Maastricht, is omringt door een prachtig, oud straatje dat elegant om het hotel heen gaat. De bomen in de “tuin” met heggen die strak geschoren zijn, de wat grijze stenen van het gebouw, worden bij de ingang verrassend onderbroken door de rood koperen “tunnel”. De warmte komt je direct tegemoet en doet je verlangen naar de binnenkant. Eenmaal binnen krijg je bijna een adembenemende ervaring. Het licht, het hoge plafond met prachtige beschilderingen….. En overal waar je kijkt ervaar je prachtige designobjecten. Zelfs elke hotelkamer, is uniek ingericht. Steeds wel met design, maar telkens een totaal andere sfeer en beleving. Wij hebben dat ook met onze chalets zo gedaan. Elk chalet heeft totaal andere kleuren, vloeren en meubels. Telkens met design ingericht, als het even kan met Dutch design, maar natuurlijk met een grote voorkeur voor Fries design. Maar dit Kruisheren hotel is wel weer even een van de overtreffende trap. Hier zijn echt kosten nog moeite bespaard gebleven. Hier is echt een adembenemend paradijs gecreĆ«erd. Als dat ergens kan, dan is dat wel in Maastricht of ergens in een stad als Amsterdam of Rotterdam. Want om de kamerprijs behapbaar te laten zijn, is het wel een voorwaarde dat de kamers en het hotel, optimaal bezet zijn.

Iedereen pikt uit zo’n horeca inspiratietour wat men eruit wil pikken. Ik ben vooral na gaan denken hoe ik mijn ingang zo woest aantrekkelijk maak, dat men graag, heel erg graag verder naar binnen wil gaan kijken! Ergens moeten we dat toch ook zo kunnen ontwerpen…….Misschien heb jij een idee? Wees welkom, de polletjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten