-0515-442328-

zaterdag 22 juli 2017

de ontwortelde randstedeling

Het was een voorjaarsdag, prachtig weer en de terrasjes zaten vol van het restaurantje "Het leven" in Leeuwarden. Ik zat er ook samen met onze oudste dochter die in die stad werkt. We gingen samen gezellig bijpraten en lekker eten. Plots liep Jeannette Langs. Jeannette woont ook in Heeg, is moeder van twee kinderen en haar oudste dochter zat op de basisschool bij onze oudste zoon in de klas. "He Jeannette, hoe is het?"

Vijf minuten later had ik een afspraak met haar gemaakt om samen op onze camping te kijken of er voldoende wilde kruiden groeide en of ze daarmee een goede wilde kruiden wandeling op kon organiseren.
Zo gezegd, zo gedaan, en een paar weken later hadden we een wilde kruiden wandeling ontwikkeld en natuurlijk kreeg die ook een vermelding in onze maandelijkse nieuwsbrief. Gister was het dan zover, Jeannette kwam wat vroeger, we namen nog even het e.e.a. door en ik bracht haar naar onze strandbar vanwaar de gasten zich konden verzamelen. Gelukkig was het heerlijk weer, niet te warm en niet te koud. Voldoende gasten die meededen (hoewel, het kunnen er altijd meer zijn natuurlijk!) Jeannette liep met de gasten langs allerhande wilde kruiden en verhaalde over de achtergrond ervan. Zo leuk om te zien dat een bloempje als de haagwinde (ook wel bekent als "pispotje) heerlijk in een salade verwerkt kan worden, of zelfs wel gevuld kan worden met bv. Heksenkaas, jammie!
Plots krijgt het ogenschijnlijke onkruid een heel andere waarde!
Jeannette was drie uur later, vol enthousiasme weer klaar om naar huis te gaan. Het was wat haar betreft een succes, zeker voor herhaling vatbaar!
Vanmorgen liep ik nog even langs gasten die ook mee hadden gelopen. En ook zij zeiden, Karin dit moet je zeker nog eens gaan herhalen! Dat gaan we dan ook zeker doen. Want onze doelgroep (we noemen ze wel eens gekscherend de ontwortelde Randstedeling) die houdt wel van dit soort dingen. Kennis opsnuiven, jezelf laten verbazen...je vol laden met goede verhalen!

Zo zie je maar dat kansen zomaar op een mooie lentedag bij je langs komen. Wat een geluk dat onze wegen net op dat moment weer kruisten. Heb jij nog een tof idee voor onze camping? We horen het natuurlijk graag! Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten