-0515-442328-

woensdag 19 juli 2017

Je grootste zorg, moet je grootste focus hebben!

Het aantal jongere neemt behoorlijk af in onze sterk vergrijsde samenleving. En aangezien jongeren zorgen voor een wat hippere, energiekere sfeer op de camping, dan zeg maar de "zilvervloot"dat kan doen, gaat het ons wel aan het hart. "Want hoe zorgen we ervoor dat jongere en jonge gezinnen een voorkeur voor ons krijgen?" Om die slinkende groep toch te weten verleiden zullen we dus nog veel meer ons best moeten gaan doen!

Ideaal zou zijn wanneer we minstens net zoveel jongeren en jonge gezinnen op onze camping hebben, als vijftig plussers. En natuurlijk weet ik wel dat de vijftig plusser van vandaag, heel wat avontuurlijker is dan dat bv. mijn opa en oma vroeger waren. Maar meer jongere gezichten, meer jongere activiteiten, geeft onze camping wel een wat frisser en energiekere uitstraling. Voor volgend jaar maken we beslist een speerpunt van het "verjongen" van onze doelgroep. Welke producten en diensten moeten we aanpassen? Wat moeten we in de marketing aanpassen? Een makkelijk trucje om snel en helder te krijgen wat er dan zoal aangepast moet worden is door jezelf de vraag te stellen: Wat als al mijn gasten nu allemaal met dreumesen komen? Wat moeten we dan allemaal aanpassen?
Wij zouden bv niet meer gras maaien en andere lawaai gevende werkzaamheden tussen s'middags 12h en 15h. De meeste kleintjes houden dan immers een middag slaapje!
Maar wat als we ons richten op jongeren, zonder kindjes? Wat hebben we dan voor aanpassingen nodig? Die willen misschien vooral niet voor 10h wakker worden gemaakt door een grasmaaier? Ja en zo langzaam aan, zie ik dan toch weer nieuwe uitdagingen ontstaan: Wanneer kunnen we wel onze grassprieten gaan kortwieken?
We gaan hiermee aan de slag, want natuurlijk willen we ervoor blijven zorgen dat het hier een bruisende, energieke omgeving is en blijft. Het baart ons zorgen, die sterk vergrijsde samenleving. De hoogste tijd om hier eens flink over na te gaan denken!
Misschien heb jij een goede tip voor ons die zal werken? Laat het ons weten, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten