-0515-442328-

zondag 9 juli 2017

los het probleem, achter de vraag op!

Ze kwam binnen, "Of we ook een sleutelmaker kende hier in de regio?" Nu kennen we die wel, maar ik weet dat die hier gesloten zijn op zondag. Ik vroeg wat er aan de hand was, nog voordat ik antwoorde WAAR er hier een sleutelmaker zat. Ze had de sleutel van de deur van haar caravan gebroken.

Nu kon ze niet meer haar caravan in komen. Daar stond ze dan, haar man in een zeilbootje, ergens op het meer. En, zonder zijn mobiele telefoon bij zich te hebben! Zij met haar jonge kinderen bij de auto voor de gesloten caravan. Een vervelende situatie. Nu hebben we in de loop van onze 30 jaar grassprieten verhuren wel een hele bak vol met oude sleutels. Met een beetje geluk, zit er gewoon een passende sleutel in onze voorraad. De zware lade vol sleutels leg ik op de balie. Het is eenvoudig selecteren, en al snel hadden we een handje vol sleutels die we gingen testen bij de gesloten deur. Je raadt het al, sleutel nr. 4 die we probeerde werkte! Gelukkig kon ze weer haar caravan in, met haar jonge kinderen.
Dat was nooit gelukt wanneer ik haar vertelde waar de sleutelmaker hier in de omgeving van onze camping wel had gezeten.

Mensen stellen vaak vragen aan je, omdat er achter de vraag een probleem schuilt. Het is dan beter om te onderzoeken wat het probleem is, achter de vraag. Dan kan je je gasten vaak beter helpen.
Je krijgt dan een breder perspectief, en dus meer mogelijkheden om het probleem op te lossen.
We zijn benieuwd naar jou oplossingen voor de problemen achter de vragen, deel jij jou ervaring met ons? Wees welkom, we zijn benieuwd! De polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten