-0515-442328-

dinsdag 15 augustus 2017

zijn dit de vragen waarvan je de antwoorden zoekt?

Ik zit samen met een van onze afstudeerstagiaires haar interview vragen nog even door te nemen, voordat ze ze echt gaat gebruiken. Op welke vragen moet je het juiste antwoord zien te vinden?
En welke vragen zijn niet of minder belangrijk, die je nu hebt opgeschreven? En hoe zou je die later, goed en misschien wel makkelijk(er) kunnen gaan verwerken?

Het is al niet eenvoudig om goede vragen te bedenken, en dan heb je eindelijk een lijst vragen, en dan moet je; en minder vragen gaan stellen, en weer je vragen aan gaan passen. Al met al een hele klus. Juist hier moeten we goed de tijd samen voor nemen. Want net niet de juiste vragen gaan stellen, geeft net niet de juiste conclusies en dus net niet de juiste aanbevelingen. Het zijn hele kleine dingetjes die nog worden aangepast. En het aantal vragen wordt tot een minimum beperkt. Evengoed zitten we toch nog op zo'n tien minuten tijd.
Waar ga je opzoek naar deze respondenten en wanneer denk je dat de kans optimaal is dat je ze en kan aantreffen en kan vragen? We nemen alles grondig door, incl. de manier waarop ze de dag indeelt. Tevens vraag ik haar, nu ze toch naar Amsterdam gaat voor deze interviews, of ze overal waar haar hart een extra huppeltje maakt, daar een foto van wil maken. Want we kunnen altijd wel meer ogen gebruiken die ons helpen aan inspiratie die deze doelgroep juist goed bevalt!
Morgen is het zover, hopelijk gaat ze voldoende respondenten vinden. Hopelijk komen er mooie en bruikbare antwoorden, die ons verder zullen helpen. Vind ze uiteindelijk de antwoorden op de vraag. Haar hoofd onderzoeksvraag, en voor ons de kans om net weer wat beter te kunnen worden.
Want je weet, we blijven altijd zoeken hoe we onze camping nog net weer een beetje beter kunnen maken. Ik ben benieuwd, wanneer heb jij voor het laatst een onderzoek (laten) uitvoeren? En heb je toen ook meegekeken of de juiste vragen op de juiste manier aan de juiste mensen worden gesteld?
We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten