-0515-442328-

woensdag 13 december 2017

illustratief voor de toerist van morgen

Vorige week, tijdens het recreatiecongres Drenthe sprak Herman Konings over de toerist van de toekomst. Hij kwam al snel op de proppen met een plaatje uit 1562. Tuurlijk ging er even door mijn hoofd; Is hier wel de juiste PowerPoint gebruikt? Maar daar was het Herman juist even om te doen. Telkens probeerde hij op een verrassende wijze, door je een beetje op het verkeerde been te zetten en dan Baf, te inspireren.

Hij wist razend snel te verklaren waarom deze koppoter illustratief is voor de toerist van morgen. Kijk, het is een hipster, en hij heeft een lepel in zijn mond en kont! Er is dus geen tijd meer om het voedsel te verteren. En ook nu, er is geen tijd meer! Wanneer we kijken naar ALLE Nederlanders, dan klopt het, dan hebben we nog nooit eerder zoveel vrijetijd gehad. Maar zoemen we in op de mensen tussen de 20-60 jaar dan zie je plots een heel ander beeld, deze groep heeft 7 uur per week MINDER vrijetijd! En dat is heel veel! Dat geeft heel veel stress, zeker bij beroepen die over kennis en diensten gaan. Dat zijn de mensen die amas hun werk ook mee naar huis nemen. Dat zijn ook de mensen die nog steeds binnen hun eerste 3 dagen van hun vakantie hun mail checken en beantwoorden. En werkstress moet je juist zien kwijt te raken tijdens je vakantie!
Kijk naar de koppoter, in zijn ene hand (of is het voet) draagt hij een glutenvrije, in amandelmelk gedrenkte pap, kenmerkend voor 2017, en aan de andere kant heeft hij Zalando. De e-commerce en het analoge houdt elkaar in balans.
De toerist van morgen, hij weet dat hij permanent de balans moet zien te houden tussen werk & stress en aan de andere kant het analoge & de natuur. Logisch dat we dan ook juist dat analoge en die natuur meer moeten laten zien en laten beleven op onze recreatieparken.
En ik, ik krijg een grote glimlach op mijn mond. Het is fijn om bevestigd te krijgen dat we goed bezig zijn op onze camping. Juist dat analoge en die natuur. De wild pluk dag met een kruidenvrouw uit het dorp, de zonsopgang in het natuurgebied per kano. De hooikist met recepten om zo het ultieme slowcooking te beleven. De oude appelbomen met sterappeltjes waar het heel goed appelmoes van maken is. En wat te denken van zeilen, surfen en kanovaren, op het water is het heerlijk, om samen met de elementen, je eigen koers te bepalen. Natuurlijk moeten we blijven werken aan die natuurbeleving, het onthaasten en het analoge nog prominenter en nadrukkelijker te laten ervaren op onze camping. Steeds maar weer zullen we met nieuwe, sterkere ervaringen moeten komen. Want klaar ben je nooit, het kan immers altijd beter. Heb jij misschien nog een tip voor ons, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten