-0515-442328-

zaterdag 23 december 2017

Zeiken als gastvriendelijk uithangbord!

Je kent dat wel, van die restaurants waar je bij het toilet nog een bordje ziet staan met daarop wat geld, of een tekst met geen openbaar toilet. Hoe anders doen deze winkeliers dat in Leeuwarden; Daar stellen de winkels hun toiletten beschikbaar als openbaar toilet! Het toilet als ultiem gastvriendelijk uithangbord. Dat is nog eens mooi!

Normaal zou het niet zo snel in je opkomen om een toilet te zoeken bij een kledingzaak. Nu ja, tenzij de nood wel heel hoog is natuurlijk. Wanneer ik naar toilet moet, dan zoek ik eerder een restaurant of cafe op. Immers, die hebben altijd wel een toilet voor gasten. Lang niet altijd even gastvriendelijk en met een bordje erbij oid. maar ze hebben het. Nu zie je in Leeuwarden in de etalages van diverse winkels dit bord staan met "Iepen Huske" wat zoveel betekent als pee for free ofwel in het Nederlands: Gratis plassen.
Het is niet alleen heel gastvriendelijk, maar het is ook gewoon commercieel erg handig. Mensen die wellicht niet eens van plan waren om je winkel binnen te stappen die heb je wel over de drempel gekregen. Niet alleen dat, ze voelen zich min of meer ook schuldig. Ze hebben gratis iets van je gekregen en dan ontstaat er een soort van psychologische schuld. Meer dan anders betekent dat zoveel als dat ze dan ook graag van die schuld af willen komen en iets terug willen doen. Je zou ze kunnen vragen om een review. Zeker weten dat je dan toch makkelijk een heel positieve review zal krijgen. Maar het zou ook zomaar zo kunnen zijn, dat nu ze toch door je zaak lopen, ze wellicht net wel dat shirtje willen kopen. Al was het maar om die psychologische schuld af te kunnen kopen!
Ik durf haast wel te stellen dat dit misschien wel de goedkoopste marketing actie is, die per geinvesteerde € het meeste zal gaan opleveren. In ieder geval verdien je er heel veel meer loyaliteit mee! Je knuffelgehalte neemt enorm toe.
En door dit gezamenlijk zo groots op te pakken, straalt dit over de hele stad af. Zeker weten dat de kans groot is dat juist door dit initiatief de gast net weer wat positiever denkt over de stad Leeuwarden. Dat is fijn, want met al die extra bezoekers vanwege de Culturele Hoofdstad 2018, hebben we zo in ieder geval weinig zeikers meer over!
Wat kan jij met je collega's oppakken om in gezamenlijkheid te verbeteren in de customer experience? Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten