-0515-442328-

dinsdag 2 januari 2018

2018, een bijzonder jaar!

Al jaren kijken we speciaal naar dit jaar uit. Eindelijk is het dan zover; jullie jaar om Friesland op zijn mooist te leren kennen. Bomvol creatieve en culturele activiteiten. Een jaar waar altijd wel wat mooist te beleven valt. Een jaar dat alles behalve saai en suf zal zijn. Een jaar waar we met elkaar hard aan hebben gewerkt, en nog steeds! Een jaar waar we vol verwachtingen naar uit kijken.

De culturele hoofdstad van Europa, dat wordt je niet zomaar. Het is onze eerste keer dat we ons zo mogen noemen. Hier in Friesland. Daarvoor is al jaren geleden hard voor gestreden. Want welke stad/regio mocht zich zo gaan noemen. Er werd gewerkt aan een bidbook. En het bidbook van Friesland was de winnaar van alle andere regio's. Dat is een eer, een kans maar ook een hele verantwoording. We hebben in de media er van alles over gehoord. vooral veel kritiek is er gegeven op de organisatie. Dat is mooi, want dat is een teken dat het leeft! Mijns inziens heeft het onze provincie al veel gebracht. Alle bestuurders hebben de neuzen, dezelfde kant op! Het heeft veel nieuwe ideeën en kansen gebracht. Het heeft ervoor gezorgd dat overheden, onderwijs en ondernemers meer zijn gaan samenwerken. Er zijn meer ontmoetingen geweest. Kortom, er is al een hoop gewonnen. 
De overheid heeft de ondernemers ondersteund door trainingen en vertaaldiensten heel laagdrempelig aan te bieden. En alle projecten die er plaats gaan vinden, komende maanden, zullen een aanzuigende werking hebben op juist de gast die cultuurminnend is. De gast waar wij ons vooral op richten!
Niet zo gek dat wij al vanaf het eerste uur lid zijn van de club 2018. Dat onze dochter Judith de eerste was om middels een tweet Friesland te feliciteren met het winnen van het mogen organiseren van deze culturele hoofdstad 2018. 
Natuurlijk is er in de aanloop van dit jaar al heel wat niet al te goed gegaan. Zoals dat meestal gaat bij eerste keren! Daar hebben we hier met elkaar al veel van kunnen leren. En ik denk dat dit voor ons hier in Friesland naar meer zal gaan smaken. Ik denk dat we straks zien wat we winnen door te investeren op culturele projecten, we dit meer en vaker zullen blijven doen. Let maar op, dit is pas het begin! En dan zullen alle ondernemers die met belangstelling hebben zitten afwachten, ook in actie komen. Tuurlijk wordt het een succes, want kijk nu zelf eens naar die mooie kalender. Daar wil je toch graag voor naar Friesland komen?
Ik hoop en verwacht dat wij het drukker zullen krijgen dan ooit op onze camping. En de eerste paar uren van 2018 waren al direct goed voor ons. Binnen 7 minuten was ons eerste topweekend al vol geboekt qua chalets. Het zal de combinatie zijn van:
  • de verbeterde economie
  • de verbouwde en smaakvolle chalets
  • de vertalingen van onze website in niet drie maar zes talen
  • de prachtige culturele activiteiten door de Culturele Hoofdstad 2018
We hebben er veel zin in, 2018! Laat maar komen! mocht je ook zin hebben gekregen om ons in 2018 te komen bezoeken, wacht niet te lang en boek snel! Je kunt ons bereiken op 0515-442328
Wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten