-0515-442328-

dinsdag 30 januari 2018

verzamel beelden die je positionering ondersteunen!

De afgelopen weken heeft Jessica, onze afstudeer stagiair, hard gewerkt aan alle vermeldingen van onze camping op allerhande platforms. Bij het ene platform konden er tientallen beelden worden toegevoegd, bij het andere platform maar eentje. Daar kon je een tekst kwijt van 400 woorden, en daar maar 40. Telkens weer was het afwachten wat kon en weer opnieuw bekijken hoe we er naar deze mogelijkheden, zo effectief mogelijk onze wat ongewone positionering konden duiden.

Wat een geluk dat we hier de afgelopen jaren heel wat van onze bijzondere onderkomens van gasten van onze camping op de kiek hebben gezet! Tuurlijk komen er hier ook gasten met van die "gewone Tupperware" caravans. Je weet wel, van die caravans en campers die je op elke camping wel ziet! Het zijn juist de wat ongewone, andere onderkomens, waar we er wel heel veel meer van zouden willen ontvangen. Dus is het belangrijk dat we dat ook laten zien. Handig om dan een beeldbank op te bouwen met daarin foto's die we in de loop van de jaren hebben "gespaard".
Dit is dan een van die beelden die we hebben gemaakt. Een vintage busje, compleet met voortent en levendige rommel erom heen. Hier hoeven we niets meer aan te stijlen. Dit is al door onze gasten, op hun eigen authentieke wijze gedaan. Je vind het of leuk, je hart maakt een extra sprongetje, of je moet er zelf niet aan denken! En dat is goed, hoe heftiger die reactie, hoe beter het is!
Natuurlijk hebben we met professionele fotografen ook al een beeldbank opgebouwd. Maar die fotografen zijn er lang niet altijd, wanneer er weer zo'n leuk busje of caravan komt kamperen. Het zou toch echt een gemiste kans zijn, om dan niet zelf even het busje op de kiek te zetten!
Mijn ervaring is dat je nooit teveel beelden kunt hebben. Maar wel te weinig!
En, nog een les van afgelopen weken voor ons, we wisten niet dat we op zoveel platforms een vermelding hadden staan. Het is dan ook een goed idee om die regelmatig weer even langs te lopen. Omdat je als organisatie, als merk, ook steeds in beweging blijft. En die kleine veranderingen zijn na een (paar) jaar wel een verschilletje geworden! Zo kan je die nuances mooi bijhouden en blijven neerzetten. Zo blijf je de gasten aantrekken, die je verdient!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten