-0515-442328-

maandag 22 januari 2018

wallstreet of allstreet

Wallstreet staat symbool voor de financiële wereld. Financiën spelen vandaag de dag een enorme rol. Excel sheets worden vooral gebruikt om kosten en omzetten duidelijk in weer te geven en zo nog beter te gaan sturen op verhogen van de winsten en waarde van de aandelen. Verdienmodellen staan totaal in het teken van het verdienen van geld. Terwijl onze jeugd, de zgn. millenials veel minder geïnteresseerd zijn in het verdienen van (veel) geld, maar zich veel liever bezig houden met het plezier, hun mogelijke ontwikkeling en het goede doen voor de wereld.

Gek toch dat er geen all str. bestaat waarbij je in een document alle aspecten mee zou kunnen wegen. Gelukkig zie ik toch mooie kleine veranderingen ontstaan. Zo rapporteert onze Rabobank haar jaarcijfers niet meer alleen op financieel gebied, maar ook op een heel aantal "zachte" factoren als geluksgevoel, welzijn, opleidingsniveau van het voorzieningengebied waarin ze opereert. Zien we dat er steeds meer en meer biologisch gegeten wordt in Nederland en wanneer we kijken naar restaurants in bv. Amsterdam dan zien we een hele verandering in de aangeboden concepten. Daar zie je dat er meer en meer zgn. no-wast restaurants zijn, of bv. veganistische menukaarten. mensen en organisaties willen steeds meer en meer hun verantwoording nemen qua milieu impact! De provincie Friesland is koploper op het gebied van circulair ondernemen. Deze nieuwe manier van ondernemen is niet uitsluitend een ideëel concept. Het staat aan de basis van een financieel gezonde bedrijfsvoering en levert nieuwe banen op. De organisaties groeien hierdoor, maar dan op een gezonde manier. Van Wallstreet naar Allstreet, het scheelt maar een lettertje.
Want als we zo Wallstreet achtig doorgaan, dan eten we de wereld met zijn alle op en is er straks niets meer te eten!
We doen het al een paar jaar op de camping. Bij elke nieuwe aankoop en investering kijken we niet alleen naar de kwaliteit, de mate van vernieuwing, de mate van onderscheidend vermogen, maar zeker ook naar de duurzaamheid. Zo hebben we de afgelopen jaren al flink wat stapjes gemaakt. En uiteindelijk maken al die kleine stapjes toch ook een groot verschil!
Van Wallstreet naar Allstreet, doe je mee? Zie je voor jou en mij nog extra mogelijkheden om samen nog duurzamer te ondernemen? Laat het ons dan weten, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten