-0515-442328-

donderdag 22 februari 2018

het gaat niet over groei, maar over bloei!

Er zijn ecologische en sociale kosten, die we nooit hebben doorberekend in onze prijzen. We hebben onze economie steeds maar weer laten sturen op groei. Daardoor zijn er gaten ontstaan in onze maatschappij en natuur. Alles wat ons nu bedreigd, regisseren we zorgvuldig als mens!

Status en geld, dat was dat we maar na aan het jagen waren. Maar na decennia lang dit te hebben nagejaagd, komen we er achter dat dit zeker niet hetzelfde is als plezier en geluk! Dit zijn de woorden die we hoorden op de innovatie werkplaats van SNN. En we kunnen niet anders, of we zijn het er volledig mee eens! Steeds meer mensen willen het goede doen. Het verschil willen maken. Dat zijn de waarde die we meer en meer omarmen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we het sociaal beter zullen krijgen, op zo'n manier dat het ecologisch ook nog te dragen is? Niet langer meer Maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar maatschappelijk verbeterend ondernemen. De oude markt is ten dode opgeschreven. We zien daarvan steeds meer en meer de effecten van. Smeltende poolkappen, vluchtelingen, burn-out.....
Hoe gaan we ons nu gelukkiger innoveren? Dat zou de vraag moeten zijn. Dat is waar wij met onze camping, ons de komende jaren op willen toeleggen. Niet voor niets zijn we nu aan het onderzoeken of en hoe wij een recept kunnen ontwikkelen, tegen de burn-out. Een burn-out, 1:7 jonge werknemers heeft er last van (gehad). En iedereen die het van dichtbij heeft mogen meemaken, weet dat je dit niemand zou willen toewensen! In onze missie staat al dat we onze gasten gelukkiger willen maken. Dat we ze willen voorzien van hernieuwde energie. Niet zo gek dat we nu onze camping zo willen innoveren, dat wij misschien wel het beste recept tegen die burn-out kunnen leveren. Of nog beter, om die burn-out te kunnen voorkomen.
niet voor niets zijn we nu bezig met het ontwikkelen van het meest duurzame tentenkamp van Europa. Geproduceerd van hergebruikte grondstoffen.
We zijn ongeduldig en hebberig naar alles wat ons hierbij kan helpen. We hebben haast, want er is geen tijd meer te verliezen. Zo hopen we dat al onze tijdelijke eindgebruikers (onze gasten) ook nog eens besmet worden met onze ideeën, onze nieuwe producten en diensten. In de hoop dat ze thuis ook net weer een volgend stapje maken naar een maatschappelijk verbeterend gedrag. Want voor impact heb je elkaar keihard nodig. Help je mee de boel hier nog meer te laten bloeien? Heb je ideeen, laat het ons weten! Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten