-0515-442328-

zaterdag 12 mei 2018

3 decennia ervaring met grassprietverhuren heeft een schat aan kennis opgeleverd


3 Decennia ervaring met het verhuren van grasspreten, een camping. Dat betekent dat we een hoop ervaringen en dus kennis hebben opgedaan. Ik had een achtergrond in de verpleging, en Jacob in de industriële elektrotechniek. Wij waren naïef en hadden het gevoel dat we dit wel konden. Natuurlijk hadden we nauwelijks van dit vak kaas gegeten. Maar we hadden allebei wel de overtuiging dat we het goed zouden kunnen doen.

Door schade en schande zijn we wijzer geworden. We wilde vooral een wat "andere" camping ontwikkelen. Eentje die een lekker vrij gevoel aan onze gasten moest geven. De natuur moest vooral goed te ervaren zijn. De ligging was dus super belangrijk! Het moest een camping worden waar we gasten mee zouden aantrekken die van vrijheid en natuur houden. Mensen die authenticiteit, eerlijk en puur weten te waarderen. Een camping die niet te groot zou zijn. Maar wel groot genoeg om een redelijke boterham mee te kunnen verdienen. Die camping hebben we gevonden en die camping hebben we lekker naar onze eigen hand weten te zetten. Dat is niet zomaar 1, 2, 3 gelukt. Langzaam maar zeker is onze camping geworden zoals hoe onze camping nu is. Echt een camping met een ziel.
Maar ook een camping met een hoog vakmanschap. Vakmanschap op het gebied van gastvrijheid, watersport, groen & techniek, interieur, styling, fotografie, marketing, digitalisering, processen, trends en ga zo maar door. Ons vak, Grasspriet verhuurder, is zo ontzettend breed. We hebben zoveel vakgebieden in de gaten te houden. Wat is nieuw? Wat kunnen we daarmee op onze camping? Vragen die we ons bijna dagelijks afvragen. Juist dat maakt het ook zo'n interessant vak. Het is nooit saai, altijd weer wat nieuws om te onderzoeken. Altijd weer redenen om ons vak goed bij te houden.
Of het nu gaat om 360"filmpjes maken of het meest duurzame schoonmaaksysteem zoeken. We zijn constant met ons team en onze stakeholders in beweging. Dus naast werken op de camping, gaan we ook veel de hort op om aan onze camping te werken. Dan maakt het bijna niet meer uit dat je 7 dagen per week aan het werk bent. Het voelt ook lang niet zo als werk. Eigenlijk is het gewoon een enorme fijne hobby, waar we gelukkig ook een bescheiden boterham mee kunnen verdienen. Meer dan dertig jaar, elke maand wel een paar keer naar een congres of masterclass. Elke maand weer een tof nieuw studieboek. Elke maand wel weer een nieuwe expert van zijn vakgebied spreken. En natuurlijk, dagelijks in contact met onze eigen gasten. Want uiteindelijk zijn zij het, waar we het allemaal voor doen. Zij moeten onze bewegingen weten te waarderen. En al met al heeft het ons die 3 decennia een hoop gebracht. We hebben die drie decennia een schat aan kennis opgedaan.

Dus mocht je zelf overwegen om een eigen camping te gaan beginnen. En heb je zelf ook wel het gevoel dat je dit vak goed zou kunnen uitoefenen. Kom gerust een maandje of wat bij ons stage lopen. Ervaar hoe het is en maak gebruik van onze kennis! Zo hoef je het wiel niet helemaal opnieuw uit te lopen vinden! Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten