-0515-442328-

dinsdag 22 mei 2018

gemak <=> comfortabel

Gemak is lang niet altijd hetzelfde als comfortabel. Het is gemakkelijk dat je hier het ultieme buitenkoken kan boeken. Maar dat buitenkoken is dan zeker niet comfortabeler dan thuis. Juist niet misschien wel!

Ze kwamen met de hun tent. Hadden slaapzakken en luchtbedjes mee. Wat van het kampeerserviesgoed was ook van zolder meegenomen. Maar eenmaal op de camping, hadden ze wel heel veel zin om zo'n leuk veldkacheltje te huren. En omdat ze dat kacheltje hadden, wilde ze in plaats van uiteten gewoon vooral lekker voor hun eigen tent gaan kokkerellen ipv uiteten gaan in het dorp bij een van de Restaurants. Een tafel hadden ze niet meegenomen. Of wij er misschien nog eentje hadden. En o ja, ze hadden BBQ spulletjes gehaald, maar of ze ook onze hooikist mochten lenen. Maar natuurlijk!
En zo konden ze, helemaal naar tevredenheid, het ongemakkelijke buitenkoken op de camping organiseren. Helemaal niet zo comfortabel als thuis. Maar wel helemaal zoals ze hoopte.
Zeker weten dat de kinderen dit over vijf jaar nog weten. Heel wat anders met een bezoek aan een van de restaurants. Want de kans dat ze dat etentje zich over vijf jaar kunnen herinneren is heel wat minder groot.
Het is heel eenvoudig om als camping in te leven wat er nodig is om dit buitenkoken aan te kunnen bieden. Natuurlijk lijkt het aantrekkelijk om allerhande luxe buitenkeukens aan te bieden. Maar het is juist het "geklungel" dat veel meer indruk zal gaan maken op de gast.  Wat echt een beleving is, zonder dat je dat nu van de daken loopt te schreeuwen. Het zijn juist dit soort kampeerervaringen, die je je gasten wilt aanbieden. Dan is het juist makkelijk, wanneer je wat van de essentiele componenten hiervoor in huis hebt, zodat je die (desgevraagd) kan aanbieden.
Ik ben benieuwd, hoe zorg jij ervoor dat het voor je gasten wel gemakkelijker wordt, maar niet perse comfortabeler? Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten