-0515-442328-

maandag 14 mei 2018

BlueCamp, zo blijven we de concurrentie voor!

Het begon allemaal met een oproep in het blad P+, van MVO Nederland. Ten Cate textiel was in staat om een draad te spinnen van o.a. afgedankte spijkerbroeken. Super duurzaam omdat zo de grondstof katoen, zo juist nog goed wordt hergebruikt en niet in een vuiloven wordt verbrand!

Vele maanden later zijn daar dan de tien tenten, gemaakt van doek van die afgedankte spijkerbroeken. Het zijn kleine, stoere tentjes voor twee personen. Het idee is dat we straks een tentenkamp zullen hebben dat varieert van * tot *****. Dit zijn de tentjes met *. Deze eerste tenten gebruiken we als test, pilot . Om er zo door de ervaringen van de gebruikers achter te komen hoe zij het liefst de tenten zouden zien met meerdere sterren. Want misschien is een persoonlijke budler of een prachtige eigen badkamer niet eens wenselijk. Wij kunnen dat hier wel denken, vanaf de tekentafel, maar dat wil nog niet zeggen dat onze eigen gasten dit wel zouden willen in een luxere variant. Wellicht vinden ze het fijner wanneer er een waterbed in zou zitten, om maar wat te noemen!
Het zijn niet alleen de tenten zelf die we testen, maar het hele concept is een pilot. We hebben een groepstent neergezet waar de gasten kunnen samenkomen en eventueel kunnen eten en drinken. Er is een moestuintje, en ook dat zal worden getest. Niet alleen is het spannend om uit te gaan vinden wat op deze grond goed "boert" maar ook of de gewassen een beetje aansluiten bij de wensen en behoeften van onze gasten. Maar alles wat we toepassen, zal in de basis duurzaam zijn. En als het even kan, een circulaire grondslag. Zo ontwikkelen we in 18 maanden tijd het meest duurzame tentenkamp van Europa. Door nu snel de basis te testen, krijgen we waardevolle feedback die we gebruiken voor deze innovatieve ontwikkeling. Juist omdat het concept niet af is, kunnen we het optimaal gaan afstemmen op de markt. Samen met onze gasten kunnen we sneller en beter het concept ontwikkelen. Zo blijven we onze concurrentie voor!
Over een dag of tien zullen we de eerste back to basic tenten, de * tent, op onze website gaan aanbieden voor de verhuur. Houdt de website van onze camping dus in de gaten en wees welkom! De polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten