-0515-442328-

woensdag 30 mei 2018

kruisbestuiving

Eergister mocht ik meedenken bij de denktank van de toerisme alliantie Friesland. Daar zaten we dan, 5 dames sterk. We bespraken onze ideeën, en hadden al ras een straf plan globaal bedacht. Maar ondertussen hoorde we ook zo de grotere of kleinere uitdagingen van elkaar. We dachten direct met elkaar mee en er ontstond een prachtige kruisbestuiving.

Wat zo is het nog steeds, 5 weten er heel wat meer dan 1. Een van de dames had problemen met een toiletgebouw dat met deze zomerse temperatuur wel heel erg warm werd. Na de bijeenkomst bleef ik erover nadenken. Ik had alweer de hele middag gewerkt op onze camping toen plots me wat te binnen schoot! Ooit had een andere collega een zelfde probleem en dat wist hij simpel op te lossen door water uit de 'plomp" te pompen en met een eenvoudig tuinsproeiertje, zijn hele dak te besproeien. De temperatuur die zakte met vele graden. Het was een stuk koeler geworden en daardoor veel prettiger om in te verblijven!
De volgende ochtend belde ik haar op en vertelde het idee. Ze was blij, en ging het direct met haar technische man bespreken. Want ook haar toiletgebouw stond in de buurt van open water. En ook haar dak had niet een hele stijlen hellingshoek waardoor het water ook echt alle tijd krijgt om goed te verdampen (en dus de warmte af te voeren).

We hoeven niet meer allemaal het zelfde wiel weer uit te gaan vinden. We kunnen elkaar versterken door kruisbestuiving. Net als bijen overal en ergens hun voeding ophalen. Daardoor worden niet alleen de bijen goed gevoed, ze zorgen ook voor betere vruchten en zaden van de gewassen. Kruisbestuiving ontstaat vanzelf, als we ons veilig genoeg voelen. Als we ons in elkaar willen verdiepen en als we het elkaar gunnen. Daardoor worden we sterker, allemaal! Ik ben benieuwd, wanneer heb jij voor het laatst een collega versterkt? Laat je het weten, we zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten