-0515-442328-

maandag 7 mei 2018

oog in oog met de Friese natuur

Kamperen is o.a. zo dicht mogelijk bij de natuur overnachten. Logisch dat we dan ook alles op alles zetten om een zo hoog mogelijke biodiversiteit op onze camping te ontwikkelen. Maar misschien is het nog wel belangrijker om onze gasten de verhalen over de natuur te vertellen. Kijk alleen al maar is wat je voor "onkruid" op onze camping kan vinden, en welke je goed kan toepassen voor het maken van een smakelijke maaltijd.

Neem nu het "pispotje" dat met een lekkere notenvulling niet alleen heel smakelijk is, maar zeker ook heel decoratief! Of wat te denken van de madeliefjes. De bloemetjes hebben een zachte "worteltjes" smaak. Zeker weten dat je positieve reacties krijgt van je tafelgenoten. Het is juist deze verwondering die we onze gasten over de natuur mee willen geven.
Daarom komt er af en toe een "kruidenmevrouw" een wandeling maken met onze gasten. Elke maand groeien er weer andere (eetbare) dingen op onze camping. Verse beukenblaadjes zijn nu prima te eten, maar over een paar weken al niet meer. nu bloeit en groeit de schijnlook. De blaadjes smaken heerlijk zacht naar bieslook. Een stevige, bruine boterham met kaas en dan een paar van die heerlijke blaadjes erbij.....mmmmmmh.
Telkens is er weer wat anders, eetbaars te vinden. En Jeannette, onze kruidenvrouw, vertelt ook lustig erop los met wat het is, waarom het hier groeit en hoe je het kan toepassen bij het eten. Telkens zijn onze gasten blij verrast, dat er zoveel direct in de natuur te vinden is. ook bij hen thuis.
Met nieuwe inspiratie en kijk op onkruid vertrekken ze weer huiswaards.
De Friese natuur voelen, proeven, horen, ruiken en zien. Heerlijk als je even oog in oog bent met de Friese natuur. Wil je ook nog snel komen genieten van de schijnlook? Bel me gerust want we hebben nog een paar plaatsen vrij tijdens het Hemelvaartweekend! Wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten