-0515-442328-

woensdag 26 september 2018

een fijne, plezierige check-in op de camping

Waarom het zo belangrijk is dat onze gasten een plezierige check-inn moeten krijgen? Daar zijn natuurlijk heel wat redenen voor te bedenken. voor alle gasten, zowel de gast die hier al bekent is, als de gast die hier voor het eerst komt.

De gast die hier al vaker komt, die hoeven we natuurlijk niet meer alle ins en outs te vertellen. Het belangrijkste is dan dat we ze (weer) herkennen. Dat we ze hartelijk welkom heten en dat ze het gevoel van "thuiskomen" krijgen.
Niets helpt zo erg bij een hoge gastwaardering, als de gast het gevoel geven dat we blij met ze zijn! Dat we weer ons best gaan doen, om ze een toffe tijd aan te gaan bieden. Wanneer we ook maar even de tijd hebben, dan drinken we even samen wat. Vragen naar hun persoonlijke omstandigheden, hoe gaat het met de kinderen? Je ouders of op je werk? De namen herinneren of hun laatste bezoek aan onze camping.
De check-in voor een gast die ons voor het eerst komt bezoeken is weer heel anders. Het is de eerste keer dat ze oog in oog met ons staan. Dan is het belangrijk dat we er snel voor zorgen dat ze zich goed voelen bij onze camping. Natuurlijk is dat even een spannend moment. Zal de camping (en haar medewerkers) wel zo leuk zijn, als we hadden gedacht? Vaak zijn ze ook nog eens wat gestrest van huis gegaan. Zo uit het werk, de auto in om naar hun vakantiebestemming te vertrekken!
Het helpt dan om je direct voor te stellen met je voornaam, vragen of ze eerst naar hun plek willen, of graag eerst uitleg krijgen over alle ins & outs op en rond onze camping. Wanneer het vol staat met wachtende mensen is het misschien handig om het laatste juist aan te bieden op dit op een rustiger moment te gaan doen. Maar wanneer we in het hoog-hoogseizoen zitten, dan is er toch nooit een rustig moment. Neem dan gewoon wel de tijd om het direct te doen, dan heb je het in ieder geval niet vergeten om het te doen.
Dat eerste bezoek aan je camping, de eerste check-in die is van heel groot belang! Die kan het verblijf verder maken of kraken. Wanneer je al begint met meer te geven, dan de gast verwacht, dan sta je al op 1-0 voorsprong!
Ik ben benieuwd, hoe zag jouw meest memorabele check-in eruit? Misschien heb je nog mooie tips voor ons, zodat we die van ons nog beter kunnen uitvoeren? Laat je het ons weten? Wees welkom de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten