-0515-442328-

vrijdag 14 september 2018

World Cleanup Day

In 150 landen wordt er op 15 september door heel veel vrijwilligers, zwerfafval verzameld en opgeruimd. Broodnodig als je weet dat er per jaar maar liefst 8 miljoen ton afval in onze zeeën terecht komt. Ieder jaar weer opnieuw. Een schrikbarende hoeveelheid!

En om nu te voorkomen dat er weer heel veel afval in een van onze zeeën komt, is het een goed idee om op deze dag al het zwerfafval op te ruimen. Eigenlijk zou dit elke dag moeten gebeuren, of nog beter, zou dit voorkomen moeten worden. Voorkomen dat iets afval kan gaan worden. Voorkomen dat afval gaat zwerven en zwerfafval verzamelen en wel opruimen. Het is allemaal en, en, en.
Ook wij gaan op die dag de hele camping afstruinen, we willen al het zwerfafval opruimen. Want we weten dat het niet alleen een veel nettere indruk zal gaan maken, maar zeker ook heel veel beter is voor deze omgeving. Zo lopen we tenminste niet de kans, dat afval ongewenst in de buik van een meeuw terecht komt, om maar wat te noemen.
Als we allemaal mee gaan doen, alle recreatie bedrijven, dan is afval meer een probleem dat we met elkaar moeten en willen op gaan lossen. Dan gaan we de wereld langzaam aan van haar gif af helpen. Want afval is gif! Het wordt de hoogste tijd dat we ons als organisatie ook verantwoordelijk gaan voelen voor het afval dat we met onze gasten produceren. Doe mee met de cleanup day, en merk wat voor een goed gevoel het geeft om je "shit" op te ruimen.
Ik ben benieuwd naar je ervaring, laat je het ons weten? Groet & glimlach, Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten