-0515-442328-

donderdag 21 februari 2019

zoek ruzie met mij

Vorige hoorde ik zoiets moois. Een leidinggevende heeft als target staan dat je jaarlijks 2 x ruzie met haar moet zoeken. Opdat we allemaal weer extra kunnen leren! Ruzie zoeken gaat over verschil van inzicht. Ruzie zoeken gaat over geforceerd elkaar te overtuigen van de andere zienswijze. Dus, tuurlijk het is misschien wel een erg ongewone target, maar ik snap hem wel.

De vraag is, hoe ga ik dat introduceren of nog beter, durf ik dat te introduceren? Ruzie maken met Jacob (mijn man) of onze kinderen is niet zo moeilijk. Zij en ik voelen ons vrij en veilig om dit aan te kaarten bij mij. Maar hoe zit dat bij een medewerker? Durft die dat wel aan? En hoe kan ik dat ruziemaken stimuleren? Er blijft altijd maar weer die machtsafhankelijkheid tussen werkgever en werknemer. Daar ga ik met al mijn inzet hoe dan ook nooit helemaal welnemen. Om ruzie te kunnen maken, ruzie te zoeken, heeft de werknemer dus wel heel veel lef voor nodig.
Tegelijkertijd heeft juist een ondernemer (dat zijn vaak van die mega eigenwijze mensen) een kritische groep om zich heen nodig. Een groep die durft te vertellen dat die anders denkend is, dan die ondernemer. Misschien niet eens om de ondernemer het direct anders te laten doen. Maar wel dat er beter, dieper wordt nagedacht over de dingen. Het zet je weer even op scherp! Zorgt ervoor dat je betere en meer weloverwogen je keuzes maakt. En dat is altijd goed! Door de waan van de dag worden sommige beslissingen nu niet altijd even weloverwogen genomen. Hier niet op onze camping, en vast ook niet door jouw organisatie.
Ik ben benieuwd, ga jij de target van zoek minstens 2 x per jaar ruzie met mij ook invoeren? Ik ben benieuwd, wees welkom de Polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten