-0515-442328-

donderdag 9 april 2020

de natuur stelt ons de nieuwe norm!

De lente laat zich niet annuleren. Corona of niet, de bloesem knalt er gewoon uit. De vogels lijken zo mogelijk nog uitbundiger te fluiten en de meisjes dragen weer rokjes.
Toch is het ook de natuur die ons nu even de nieuwe norm stelt! Het Corona Virus is de overheersende factor.

Bedrijfs economisch gezien is onze camping in diepe slaap. Reserveringen en betalingen komen vrijwel niet meer binnen. Het lijkt erg op een maand November!
Ondertussen hebben we van de week alweer de meest warme dag ooit gemeten op 6 april meegemaakt. De zon is heerlijk uitbundig!
Normaal gesproken zou dergelijk weer heel goed zijn voor vele reserveringen. Maar het is heel rustig!
Ik maak overuren op het gebied van gasten gerust stellen en ze informeren. Ik maak overuren met het eigen maken van vouchers en hoe die in te boeken. Ik maak overuren in het maken van borden en flyers met daarin de maatregelen die we moeten handhaven. En ondertussen proberen we de camping er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien. Worden net als altijd bloembakken gevuld, worden speeltoestellen gepoetst en gezellige grapjes gemaakt. Onze medewerkers en stagiaires krijgen het ook meer dan normaal voor hun kiezen. De onzekerheid doet ook wat met hen en vraagt ook van hen om andere werkzaamheden te doen. Denk alleen al aan gasten inchecken, dat hoeft nu vrijwel niet meer. Denk aan het toiletgebouw schoonmaken, hoeft dus ook niet. Alle routine is weg en dat maakt het anders.
We worden nu in sneltreinvaart geconfronteerd dat we meer met de natuur verbonden zijn, dan we misschien ooit hebben gedacht. Wij zelf zijn een onderdeel van de natuur. En in de natuur werken natuurwetten. Moeten de dingen in balans zijn. Wij zijn met onze camping uit balans. Kijk naar onze liquide middelen, kijk naar onze andere taken, kijk naar de waarde die we voor de maatschappij hebben, die nu van de een op de andere dag is weg gevallen. Onze camping is op dit moment voor 95% niet meer relevant. Je kunt onze camping vergelijken met een patiƫnt op de IC. Die kan misschien ook even niet zelfstandig ademen. Die heeft ook intensieve zorg nodig om weer beter te worden. Dat heet niet voor niets intensieve zorg. Dus is het extra hard en lang werken voor ons. En tegelijkertijd moeten we er nu keihard voor zorgen, dat we zowel mentaal als fysiek topfit zijn. Want als straks de Corona Crisis voorbij is, dan moeten we helemaal hard gaan werken!
We moeten dansen met de waan van de dag. Maar kijken wat er op ons afkomt. Het is veel, en het is spannend. Het is de natuur die ons de nieuwe norm stelt. Wij weten niet welke maatregelen er vanaf 28 april zullen gaan gelden. We moeten doen, wat we moeten doen. Ik ben benieuwd, hoe kijk jij naar deze Corona Crisis? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten