-0515-442328-

woensdag 5 augustus 2015

seal the deal

Ik vind het moeilijk om de hele customer journey lang, de gastvrijheid te laten doorvoelen. Het probleem bij mij zit hem echt bij het afscheid nemen. Want daarvoor heb ik vaker dan me lief is, niet de tijd voor die goed zou zijn geweest. Ik weet niet goed hoe ik dat, rekening houdend met de financiele ruimte!


Want niets is makkelijker dan met enorme budgetten voor elkaar te krijgen. En die hebben we helaas niet. Dus een overtollig iemand inhuren en nog een extra, dat zit er echt niet in bij onze (kleinere) camping. En dus blijkt in de praktijk de overtollige er door externe omstandigheden zoals ziekte en dergelijke, er toch even niet te zijn.
De praktijk is toch veel weerbarstiger dan ons soms lief is. Want het is super belangrijk om de mensen voldoende aandacht te schenken bij het afscheid! Op zijn minst een hand geven, bedanken voor hun bezoek en nog even navragen hoe hun verblijf is geweest. Maar.....wat als de telefoon gaat, de receptie vol staat met een gezin dat wil inchecken en gasten voorbij rijden om naar huis te gaan? Dan lukt het dus even niet om goeiedag te zeggen. Dat komt ons toch te vaak voor, meer dan ons lief is.
Hoe goed onze intenties ook zijn, in de praktijk blijkt het lang niet eenvoudig te zijn om te kunnen blijven werken volgens de planning. Om de kwaliteit van gastvrijheid constant op optimaal presteren te hebben. Dat zijn ook precies de momenten die ons frustreren, want we willen het zo graag wel goed doen! Het enige dat we kunnen doen om deze momenten iets te kunnen verzachten is, door zelf gedurende het verblijf zo veel als mogelijk, wel al op het terrein rond te lopen, te peilen bij onze gasten hoe het gaat. Behoeften te signaleren, kijken of we nog aan kunnen haken bij een verjaardag oid?
Daarmee hebben we nog niet de aankoop mooi afgesloten, mogelijk heb jij een goede tip voor ons hoe we het wel beter kunnen doen? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten