-0515-442328-

zondag 26 mei 2019

de bananenschillen waarover we uitgleden

We zijn in onze twee en dertig jaar grassprieten verhuren al meermaals onderuit gegleden. Doordat we fouten maakte of doordat we "de dingen" niet zagen aankomen.
Nooit maakte we met opzet fouten, maar we hebben er wel van geleerd!

Zo organiseerde we ooit vlaglijden op onze camping. We dachten dat vanille vla geen negatieve impact had op het milieu. We spande op de grond een plastic zeil (oeps, dat is natuurlijk al een grondstof waarvan je wat van vindt....) en goten daar pakken vanille vla op uit. Het spel was een groot succes, echter de impact op het milieu was niet zo best. We werden daar door enkele gasten op aangesproken en hebben daarna nooit meer een vla glijden event georganiseerd! En terecht wanneer je kijkt wat vanillevla doet met alleen al het grondwater.....

We hadden nooit handzeep in het toiletgebouw. In de jaren tachtig van de vorige eeuw nam iedere gast gewoon zelf zijn zeep mee naar het toiletgebouw. We hebben er nooit meer over na gedacht, totdat er in onze NPS score naar boven kwam dat dit werd gemist. Alweer een oeps, dat was onze "blinde vlek" waarop we gelukkig werden gewezen door een aantal gasten.

Het houten kleine tuinhuisje t.o. onze receptie was niet meer al te best. Zelf zagen we wel dat de verf wat aan het afbladderen was, maar we hadden niet voldoende door dat het er echt niet meer uitzag. En dat op een plek die zo prominent is! Onze medewerker wees ons erop, dat het eigenlijk niet meer kan. Hij had helemaal gelijk!

We hebben met heel wat mensen en organisaties samen gewerkt. Maar lang niet altijd even succesvol. Soms hadden we te maken met afspraken die niet na werden gekomen. Soms hadden we "blind" vertrouwen in de ander, en bleek die met ons netwerk aan de haal te gaan.

Van al deze fouten, waar we nooit op stuurde, maar die wel door ons zijn gemaakt, hebben we lessen geleerd.
  • Blijf vooral je gasten, je medewerkers en je strategische partner actief vragen om feedback. Ze weten en zien meer dan dat jij alleen kan weten en zien!
  • Blijf samenwerken met andere, maar ga niet alles vooraf doornemen en op papier zetten. Het zou je onnodig log en traag maken. 
En bananenschillen, ze zullen altijd wel ooit weer op je pad komen. Uitglijden doen we allemaal zo op zijn tijd. Wees er niet bang voor. Het hoort er gewoon bij. Het enige dat belangrijk is, dat je goed nagaat of je deze bananenschil kunt omzeilen of voortijdig op kan ruimen in de toekomst. Zo leren we elke week nog, niet altijd met plezier. Maar wel om weer wat beter te worden. Zo is het iig nooit saai! We zijn benieuwd, over welke bananenschil ben jij onlangs uitgegleden? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten