-0515-442328-

zondag 12 mei 2019

one of the girls worden

Ook mannen moeten leren one of the girls te worden. Zeker bij een inclusieve cultuur die we na willen streven. Niet omdat het ethisch meer verantwoord is, maar vooral omdat een inclusieve cultuur zoveel meer voordelen weet te behalen. Gek toch dat nog steeds er een cultuur heerst van one of the guys? Nog steeds hoeven veel topmannen niet vroeger naar huis omdat er een kind ziek opgehaald moet worden van het kinder dagverblijf.

Nog steeds rusten de huishoudelijke taken veel meer op de schouders van de vrouwen dan van de mannen. En nog steeds lukt het maar niet om meer vrouwen op topfuncties te krijgen. Vrouwen die wel de top hebben weten te bereiken geven meer dan eens aan dat ze bondjes met mannen hebben weten te sluiten. Ze speelde vroeger al meer met de jongens dan met de meisjes!
Voor mannen moet het ook makkelijker gemaakt worden dat ze parttime gaan werken. Of dat ze vaderschapsverlof aan kunnen vragen zonder dat ze dan hun eigen cariere op het spel zetten.
We hebben deze omslag nodig om de transformatie naar een meer mens- en maatschappij gerichte economie te ontwikkelen.
Vrouwen hoeven niet langer meer hun mannetje staan. Mannen zouden hun vrouwtje moeten staan!
One of the girls worden is niet zomaar gedaan. Maar het zou wel fijn zijn wanneer we nu eens wat pittigere stappen zouden gaan maken. Ik ben benieuwd hoe jij je huishouden en je werk combineert en of jij one of the guys of one of the girls bent. Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten