-0515-442328-

vrijdag 17 mei 2019

totale gekte

Mijn dagen zijn goed gevuld met afspraken, het aansturen van onze medewerkers. Inspireren van (af)studeerstagiares en samenwerking met studenten. En ergens daartussen werk ik ook nog hard aan ons grote project: Circulair Living Lab. Als ik er zelf vanaf een afstandje naar kijk, lijkt het wel een totale gekte.

Het is nauwelijks bij te benen, net als alle nieuwsfeiten. Maar wees gerust, dat is niet alleen bij ons zo, het leven is tegenwoordig bij iedereen drukker geworden. Het aantal prikkels dat we vandaag de dag op een dag voor onze kiezen krijgen, staat gelijk aan wat mensen in 1800 in een heel jaar te verwerken kregen. Gister sprak ik na jaren Heleen. We hadden vroeger samen kinderen hier in het dorp op de basisschool. En nu, nu zijn we in de 50 en voelen we dat we niet meer die energie hebben, die we toen hadden. En toch moeten we zelf meer voor elkaar krijgen. Dan moeten we ervoor zorgen dat we alleen maar vooral slimmer werken, sterker prioriteiten stellen en vooral in al die gekte focus kunnen aanbrengen. Het is vooral keuzes maken. Want wat moeten we met die niet aflatende tsunami van impulsen?
Gewoon even, af en toe, totaal "off the grid". Dus lag ik gister avond even heerlijk in bad. Muziekje erbij, lekker badzeep en af en toe even lekker mezelf scrubben met een speciale scrub-handschoen. Heerlijk ontspannen en bovendien boen ik mezelf dan ook nog eens lekker glanzend!
Want tijdens het kampeerseizoen kan ik niet even een middagje in de hangmat hangen. Laat staan een weekend. Hier werk ik 7 dagen per week op en aan de camping. Moet ik zorgen dat ik alle ballen hoog weet te houden. Het is als topsport en mijn rustmomentjes moet ik dan maar weten te vinden op de avonden dat ik niet naar een bijeenkomst of afspraak hoef. De gekte omarm ik maar, zodat ik niet teveel mis! En als het ook maar even kan, dan duik ik in bad of vroeg in mijn bed. Om weer even "bij te tanken van alle drukte". Net als ik zijn er zoveel die een erg druk en vol bestaan hebben. Het zijn juist ons soort bedrijven (leisure sector) die ervoor zorgen dat mensen zoals ik en jij, weer even lekker kunnen ontspannen. Maar hoe iemand ontspant is wel voor de ene heel anders dan voor de ander! De ene ligt liever alleen in een warm bad, de ander leest liever een goed opinie stuk en weer een ander zit liever in de achtbaan of gaat naar een komische film om zich rot te kunnen lachen. Denk er goed aan hoe je hernieuwde energie biedt en aan wie! Want ook jouw potentiele gast krijgt heel veel prikkels, heel veel aanbiedingen van mij, van jou en al onze collega's. Dus jij krijgt de gasten die je verdient. Als jij als beste kunt voorzien in de behoeften die de potentiele gast heeft, en weet je zijn emoties op een juiste wijze aan te spreken, dan ben je koopman!
Tussen al die gekte door, probeer ik ook nog juist hierin flink te leren. Elke week weer opnieuw. Want eerlijk, ook ik weet het nog niet precies en ook ik leer elke week weer bij. Heb jij nog tips voor ons? Laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten