-0515-442328-

dinsdag 28 mei 2019

wie zijn mijn concurrenten van morgen?


We zijn gefocust op wie de concurrenten van vandaag zijn. Maar zien we wel wie morgen onze concurrenten zijn? Dan worden we morgen wakker en beseffen we, dat we te laat de verandering hebben opgemerkt....

Het kenmerk van disruptie is dat het begint aan de rand van de business en dat het er in eerste instantie wellicht niet bedreigend uitziet.
Om dit te kunnen voorkomen zou je je vooral moeten gaan afvragen wat er mis is binnen je business. Waar lopen je gasten op vast? Dat zijn namelijk precies die thema's waar ofwel innovatie of disruptie zal plaats gaan vinden. Je moet zaken die niet kloppen in kaart brengen en verbeteren. En als jij het niet wilt doen, dan komt er wel een andere die dit gaat doen!
We proberen telkens weer met nieuwe mensen te praten, met totaal andere achtergronden. We leggen ons oor te luister bij totaal andere sectoren. Je moet jezelf verplaatsen, intellectueel en fysiek. Of zoals mijn Jacob altijd zegt: komt regelmatig uit je ivoren toren!

Zo krijg je een buitenperspectief, zo neem je kennis uit andere branches mee. Er gaat geen maand voorbij of ik lees een vakboek. Of dit nu gaat over leiderschap of duurzaamheid, over marketing of over innovatie. Elke maand lees ik wel weer een nieuw boek. Zo blijven we in training, zo blijven we nieuwsgierig en open. Zo proberen we een breed beeld te verkrijgen van wat er in de wereld om ons heen gebeurt.
Zo hopen we dat we op tijd onze producten en diensten hebben weten aan te passen op onze camping, nog voordat we echt last krijgen van onze concurrenten van morgen. En jij, heb jij een idee wie morgen je concurrenten zijn? En hoe verhoud jij je tot hen dan? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten