-0515-442328-

woensdag 12 februari 2014

in hun kielzog

Vanmorgen hoorde ik op de radio dat we in Nederland het minst aantal vrije dagen hebben van heel Europa. Dat maakt dat de vrije dagen nog schaarser zijn dan waar dan ook. En schaarste betekent dat het extra kostbaar is.
Hoe zorgen we er dan voor dat we nog waardevoller worden voor onze gasten?

Gewoon door het ze te vragen! Onze gast kan zelf praten! Zo simpel is het! Dus vragen wij hem regelmatig hoe we zijn verblijf hier nog waardevoller kunnen maken. Vorig jaar hadden we al twee keer een SUP event op onze camping (Stand Up Paddling) en omdat het onze eerste keren waren dat we een SUP event organiseerde, vroegen we afgelopen maanden aan deze specifieke groep, hoe we dit event nog waardevoller konden maken. Het moment van de uitnodigingen versturen is nu aangepast, de gereserveerde ruimte is wat groter gemaakt, in het strandbarretje zullen speciale SUP smooties tijdens het event worden verkocht. het zijn ogenschijnlijk kleine verbeteringen, maar elke keer een klein beetje verbeteren wordt uiteindelijk toch een grote verbetering!
En doordat we onze gasten actief vragen naar dat wat al heel goed gaat en zeker zo moet blijven, en dat wat we zouden kunnen verbeteren, maakt dat onze gasten zich nog meer verbonden voelen met het event. Immers hebben ze zelf meegeholpen om het actief te designen! Ze voelen zich bijna verantwoordelijk om het een succes te laten worden. We zien dan ook dat ze in hun kielzog nog veel meer nieuwe gasten meenemen.
En het mooie is, dat zijn mensen die allemaal tot dezelfde doelgroep behoren! Het zijn van die gasten waarvan we er nog wel 100 meer van wensen.
De ene keer organiseren we een SUP event, de andere keer organiseren we een design weekend en weer een andere keer organiseren we een literair project. Maar telkens weer gaat het om nieuwe projecten en events die vanuit een interesse van onze doelgroep naar boven komt "drijven".

Kijk maar eens echt naar de interesses van jouw gast en organiseer een project of event daarom heen. Je zult zien dat je gast dan in zijn kielzog nog veel meer gasten naar je organisatie gaat verleiden.
En mocht je daarbij hulp wensen, neem gerust contact met me op, dan help ik je graag opgang!
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten