-0515-442328-

zondag 24 augustus 2014

angst om het verkeerde te kiezen

Misschien herken je het wel, ik loop tegen een deadline aan met een team mensen. En zoals dat vaker gaat, gaat het nu ook. We dreigen de deadline niet te gaan halen! Wat is nu wijsheid?


Er zijn vier mogelijkheden:

  1. we gaan nu op het nog niet helemaal goede fundament doorbouwen, en we hebben de verkeerde keuzes gemaakt; Het wordt bagger!
  2. we gaan nu op ht nog niet helemaal goede fundament doorbouwen, en we krijgen het geweldig af!
  3. We gaan doorbouwen tot het fundament goed is, en we zijn toch nog op tijd!
  4. We gaan doorbouwen tot het fundament goed is, maar we zijn te laat....
Wat een enorm dilema, want ik voel aan mijn hele gestel dat ik bang ben dat we voor het niet juiste gaan kiezen. Ik vind het echt eng worden, want ik weet wel wat ikzelf kan, en waartoe ikzelf in staat ben, maar nu ben ik ook vooral afhankelijk van een groep mensen waarvan ik dat niet zo goed weet. Het voelt echt ongemakkelijk, en voor mij hangt er ook zoveel van af! Jezelf kwetsbaar opstellen is altijd eng. En buiten mijn comfortzone gaan voelt ook nooit prettig. Dus dat gevoel is begrijpelijk. Ik kijk nog maar eens naar buiten, haal diep adem. Heb ik vanaf het begin een goed gevoel bij deze teamleden gehad? Dat kan ik met de volle 100% beamen. Dan moet ik er gewoon op vertrouwen dat ook zij gaan voor de beste uitslag! Hoe kan ik zelf nu bijdragen aan het proces zodat het zo kansrijk mogelijk zal zijn? Juist, vooral niet door te gaan twijfelen en minder enthousiast worden. Tuurlijk kan ik wel even mijn bezorgdheid uiten, maar daarna vooral weer voor de volle 100% enthousiast doorgaan.
Gedreven en vol passie afwachten tot ik weer aan de beurt ben, het is niet mijn aller sterkste kant....

Hoe doe jij dat binnen een team? Ik ben heel benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten