-0515-442328-

vrijdag 8 augustus 2014

dopamine gedreven

Dopamine, ook wel het gelukshormoon genoemd, regelt veel meer zaken dan geluk alleen. Dopamine is een neurotransmitter, en zorgt er dus voor dat de verschillende delen van je zenuwen met elkaar blijven communiceren.


Dopamine zorgt ervoor dat we :

  • gemotiveerd zijn, ons gewaardeerd voelen
  • een goed leervermogen hebben
  • zin in seks hebben
  • controle hebben over onze bewegingen
  • knopen kunnen doorhakken
Logisch dat je dan dus ook als organisatie graag wenst dat je medewerkers over een voldoende dosis dopamine beschikken.  Door het ervaren van LEUKE belevenissen, maak je meer dopamine aan.
Wanneer onze camping meer gaat sturen op LEUKE belevenissen voor met name onze medewerkers, zullen zij meer dopamine aan gaan maken en daardoor onze camping naar een hoger plan tillen!
En daar waar onze medewerkers het meer dan gemiddel prettig hebben en zich veilig voelen, hoe meer de gast dat ook ervaren zal!
Tijdens een hoogseizoen als deze is het lastig om dan nog direct te gaan sturen op dopamine. Nu is het druk en moeten we vooral oogsten wat we in het verleden hebben gezaaid.
Meer focus op leuke ervaringen, want die heb ik wel zelf als organisatie voor een groot deel in de hand, de voeding van onze medewerkers kunnen veel minder worden beinvloed door ons, en gelukkig maar!

Hoe zorg jij ervoor dat je medewerkers over voldoende dopamine beschikken? Ik ben heel benieuwd, wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten