-0515-442328-

donderdag 4 september 2014

jezelf als onderdeel van de keten zien!

Als camping ben je een facet(je) van de vakantie van je gasten. Vooral de doelgroep waarop wij ons richten gaat veel en vooral de hort om. De cultuur en natuur verkennen, opsnuiven en ervaren. Hij gaat (vooral) geld uitgeven in de regio en in mindere maten op onze camping. Maar wat is het dan eigenlijk raar dat wij als camping in dit geheel vooral zelfstandig en met eigen budgetten de (potentiele)gast mogen verleiden om naar deze regio te komen?

Sterker nog, op ons bordje worden we extra belast met de toeristenbelasting die voor de gast toch kleeft aan onze camping! Dat is toch heel wonderlijk, vooral wanneer je beseft dat het met name de gast is die in een provincie als Friesland heel belangrijk is voor de economische voorspoed, de leefbaarheid vergroot en voor de verjonging en alle positieve gevolgen daarvan. Je zou haast verwachten dat vanuit het potje van bijvoorbeeld de OZB een substantieel bedrag zou worden gereserveerd voor de alle overnachtings aanbieders van gasten, zodat die nog meer kunnen doen om nog meer gasten te gaan aantrekken. Een extra bonus voor iedere gast in plaats van een toeristenbelasting boete.
Een gast die bij ons op de camping 10€ besteed, en in het restaurant in het dorp 17€, bij de supermarkt nog eens 8,50€, bij de slager3,75€ en bij de drogisterij koopt hij nog eens voor 4,50€. Na een nachtje slapen tankt hij bij het benzine station nog even voor 15€ en koopt hij bij de watersportwinkel nog toch nog maar even dat leuke shirt van 45€.
Vind je het ook niet raar dat op de rekening die hij op de camping betaald nog eens de toeristenbelasting wordt verrekend? Hoe lang gaat het duren voordat we als regio zien wat de economische en sociale voordelen kleven van een gast? Hoe lang gaat het dan nog duren voordat we ons iedere organisatie elke particulier zich verantwoordelijk voelt voor die gast? En hoe tof zou het zijn wanneer ook de vrijwillige inwoner zijn steentje wil bijdragen door alleen al super gastvriendelijk te zijn en alles wat in zijn vermogen ligt te doen om die gast ook een geweldige vakantie te laten beleven?
Ik zie mijzelf graag als onderdeel van de keten, maar hoelang gaat het nog duren voordat we als regio de vervolgstappen hierop met elkaar zullen gaan nemen?

Ik ben heel benieuwd naar jou idee, wellicht dat we het proces weten te versnellen! Want 1 lampje geeft wel leuk licht, maar met elkaar kunnen we heel wat meer van betekenis zijn, kunnen we de (licht) bundel flink intensiveren!
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten