-0515-442328-

woensdag 24 september 2014

opmerkelijke dienstverlening

Dat je met je persoonlijke aandacht een enorme waarde kan toevoegen aan je producten en diensten weten we allemaal wel. Toch valt het in de praktijk niet altijd mee. Het vraagt nogal wat van je organisatie om steeds maar weer de kern van het probleem dat je voor je gast gat oplossen te zien! En liever nog, om die te zien voordat je gast het zelf ziet! Maar wat me afgelopen week is gebeurt....


Ik loop samen met Jacob door de drukke hoofdstraat van Piskopiano (een toeristisch dorpje op Kreta). We lopen gezellig lekker dicht tegen elkaar aan en genieten van het heerlijke weer, de bekende bewoners en de gezelligheid van het Griekse gedoe. Daar komt de vader van Jonnie aanlopen, hij is kelner bij Aposperida en in zijn kielzog loopt nog een medewerker van het taverne. We worden heel vriendelijk welkom geheten. Onze jongens die deze keer niet mee zijn, spelen altijd wanneer we er zijn met Jonnie op het grote dorpsplein. En vaak nemen ze dan ook een kleinigheidje mee voor Jonnie. Maar deze begroeting is anders dan alle andere keren. We krijgen een vriendelijke hand en een lief woord, maar worden ook verzocht even te wachten en ....weg is hij naar binnen! En dan keert hij terug, de vader van Jonnie met in zijn hand 25,50€ Vorige keer in Juni hadden we er nog even samen een kleine lunche gehad bij hem, nog net voor vertrek terug naar Nederland. We hadden 24,50€ moeten betalen, maar hadden het wisselgeld niet meegenomen. Misschien vergeten in de haast voor het vertrek, wie zal het zeggen? Wij hadden het iig nog helemaal niet gemist. Wij staan verstelt en de andere medewerker knikt bevestigend dat wij dat geld waren vergeten! Ze waren nog naar een appartementen complex gelopen waar we in het verleden ook wel eens verbleven (alleen die keer dan weer net niet) en hoopte ons daar nog ons geld terug te kunnen geven. Helaas, daar waren we niet en ze wisten daar ook niet waar we dan wel verbleven. Jonnies vader was zichtbaar opgelucht! Eindelijk, na al die weken, kon hij ons het geld terug geven!
Wij moeten er nog wat onnozel bij hebben gestaan, we konden bijna niet bevatten dat we zoveel lieve attentie van hem kregen. Moet je je voorstellen: al die weken heeft hij goed opgelet of hij ons weer zou zien. Hij weet natuurlijk niet wanneer wij weer eens een keertje langs zullen lopen! Hij heeft steeds maar weer gedacht dat dat geld weer terug moet. En zodra hij ons zag, zette hij het direct recht!
Jonnies vader, je zult het begrijpen, die kan niet meer stuk bij ons natuurlijk! Opmerkelijke dienstverlening is lang niet makkelijk te organiseren. Iedereen en alles binnen je organisatie moet steeds maar weer super scherp zijn en de problemen van je gast zien, liefst nog voordat de gast het zelf heeft gezien. En niet alleen moet iedereen scherp zijn, iedereen moet zich ook verantwoordelijk voelen voor de gast zijn vakantie! Het zelf ondergaan van opmerkelijke dienstverlening werkt bij mij altijd weer heerlijk inspirerend, ik hoop dat dit blogje je ook weer wat inspiratie heeft gebracht!
Maak er een mooie dag van, en mocht je vragen of opmerkingen hebben, wees welkom!
De polletjes, watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten